Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk XP-98: applicatie volledig uitvoeren op de andere pc

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem:
  Ik heb een netwerkje tussen WinXP en Win98 via een hub. Als werkt goed, bestandsoverdracht in beide richtingen ook. (Er is geen aparte server aanwezig)
  Nu staat er op de XP pc een oud dos programma waar ik soms nog wat in invoer. Is het mogelijk om dit programma op de 98pc te starten zonder dat er iets op die schijf staat. Het programma draait dan dus volledig van de XP pc. Op de 98 pc wordt namelijk nog wel eens door andere mensen gewerkt in dit programma. Ik wil graag dat alle wijzigingen ook gelijk op mijn pc staan.
  Voordien werkte dit ook goed. Tussen 2 pc's met Win98. Je kon op beide pc's het programma starten. Wat je op de ene invoerde zag je ook op de andere. Je kon alleen niet in hetzelfde document werken. Er is geen netwerkversie van dit programma aanwezig.

  Bij voorbaat hartelijk dank,
  JdH
 • Op de ene PC een share maken waar het programma op staat.
  Dan een mapping aanmaken naar je andere PC en dan het programma opstarten.
  Pas op als je eventueel wachtwoorden moet opgeven.
 • Bedankt voor je reactie!
  Ik ben niet zo goed thuis in de netwerk terminologie :( Kun je misschien nog uitleggen hoe je zoiets doet? Een 'share' en een 'mapping' aanmaken.
  Thanx,
  JdH
 • Bij de directorie waar je jouw share wil maken in explorer rechtermuisknop en dan sharing. Geef deze share een naam (sharenaam)

  NET USE D: //servername/sharename
  De naam van jouw PC waar je applicatie op staat, is de servername.

  Als je een melding krijg in de trand van "no access" (geen toegang) of een vraag naar userID en password, maak dan op die PC een gebruiker aan. Deze geef je dan de naam en userID. Met behulp van deze "credentials" kan je dan inloggen op je andere PC
  .
  Sorry, ik ken helaas alleen de Engelse termen. Heb sinds Windows 3.11 geen Nederlandstalige versie meer gehad :P
 • Ik heb het een en ander geprobeerd, maar ik kom er nog niet uit :( Even voor de duidelijkheid.
  Op de XPpc (hoofdcomputer) staat het programma geïnstalleerd. Op de win98pc heb ik een snelkoppeling naar dit programma. De map waarin dit programma staat is gedeeld. Als ik het programma start zoekt het naar zn bestanden op de 98pc. Dit moet op de pc waar ie opstaat (xp). Ik heb in de snelkoppeling als 'werkmap' ook gewoon het betreffende netwerkadres opgegeven, maar het programma gebruik ook bestanden buitenom de werkmap… Wat moet ik nog veranderen?
 • Kan je met behulp van explorer (verkenner heet hij geloof ik in het Nederlands) naar de executable van dit programatje toegaan en hem op deze manier opstarten?
 • De executable kan gewoon opgestart worden via de snelkoppeling. Ik krijg dan alleen een foutmelding dat het programma de benodigde bestanden niet kan vinden op c:\map\naam\
  Dat moet dus eigenlijk worden computernaam\sharename\ enz…
  Het programma moet dus gewoon op zn eigen schijf zoeken en niet op de computer waar ik het opstart.
 • Zit er in de directorie waar dit programatje staat nog iets van een ini-filetje oid, waarin verwezen wordt naar c:\directorie_waar_hij_staat ?
  Als dat zo is, kan dat de boosdoener zijn. Want als hij naar die file kijkt, zoekt hij dus op je eigen lokale schijf en kan dus die info niet vinden.
  Heb je dat niet, dan denk ik dat je toch een klein probleemje heb :(
  Ik hoor graag het resultaat

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.