Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel mail versturen, maar niet ontvangen

Jank
5 antwoorden
  • Betreft een netwerk met Edimax router en 3X PC bij een kennis.
    Nadat dit aangelegd was, leek alles te werken. Maar de mail op de nieuwe PC doet vreemd. Er is wel post te versturen maar geen post te ontvangen.
    Ik heb zelf een mail verzonden aan betrokkene en dat ging goed. Ik kreeg geen melding teerug, dat de mail onbestelbaar zou zijn.
    Nu blijkt echter, dat wanneer 1 specifieke PC wordt afgekoppeld, prompt alle post alsnog binnen komt. En zodra je de PC weer in het netwerk opneemt, er geen post ontvangen kan worden.
    Alle Pc's kunnen wel internet krijgen en zijn ook zichtbaar in het netwerk.
    Moet dit als een zuiver kabelprobleem worden gezien of zien we een instelling op de router over het hoofd?
    Op PC1 XP home, PC2 Win 98 SE en PC3 WIN ME.

    Ik lees wel weer, Jan K
  • De mail wordt dus wel ontvangen bij de provider. Vandaar dat je geen foutmelding terug krijgt. De "postbus" wordt dus niet geleegd door de PC. Je zou dit online ook kunnen controleren door als web-mail client in te loggen bij de provider.

    Ik mis wat informatie om je verder te helpen:
    - Welk besturingssysteem gebruik je?
    - Kan je de TCP/IP instellingen van de computers geven?
    - Zien alle PC's elkaar wel?
    - Is de mailserver een POP3 server?
    - Welk mail-pakket gebruik je?
    - Wordt op alle 3 de PC's mail ontvangen?

    Controleer op die ene PC eens of het wachtwoord om in te loggen op de mail-server wel goed staat ingesteld en of je geen type-fout hebt gemaakt bij de naam van de mail-server.
  • De besturinssystemen staan onderaan mijn 1e topic.
    Waar ik toevallig vanmiddag achterkwam, als ik op de button verzenden/ontvangen klik met de muis, dan komt alle post binnen.
    Zie ik een instelling over het hoofd?
    Gebruikt wordt Outlook, onderdeel van Widows XP home. Jan K
  • Ik vermoed dat je Outlook Express bedoelt.
    Daarin kan je aangeven om de hoeveel tijd gecontroleerd moet worden op nieuwe post:

    Kies in de menu-balk voor Extra.
    Kies in het dropdown-menu voor Opties.
    Op het Tabblad Algemeen kan je aangeven hoe Outlook Express moet omgaan met mail ontvangen en verzenden:
    Plaats een vinkje bij Berichten verzenden en ontvangen bij opstarten
    Plaats een vinkje bij Elke ??? minuten op nieuwe bercihten controleren
    Vul op de plaats van de vraagtekens het aantal minuten in.
    Controleer de instelling direkt daar onder. Hoe je die instelling zet moet je zelf uitmaken, ik heb hem met ADSL via router en firewall op "Geen verbinding maken" staan.
    Voor MS Outlook 97, MS Outlook 2000 en MS Outlook XP uit de bijbehorende office-pakketten geldt dat daar ook dergelijke instellingen in staan. Zoek eens in de help-bestanden.

    Succes.
  • Ik vermoed dat je Outlook Express bedoelt.
    Daarin kan je aangeven om de hoeveel tijd gecontroleerd moet worden op nieuwe post:

    Kies in de menu-balk voor Extra.
    Kies in het dropdown-menu voor Opties.
    Op het Tabblad Algemeen kan je aangeven hoe Outlook Express moet omgaan met mail ontvangen en verzenden. Knip …

    Klopt. Maar ga ook even naar Exrtra/Accounts/Eigenschappen/Algemeen.
    Zet daar een vinkje bij Account opnemen bij berichtverzending en synchronisatie.

    Succes,
    Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.