Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke netwerkkaart?

Anoniem
Vaya Con Dios
10 antwoorden
 • Voor breedband internet heb ik een Network interface card nodig.

  Welke kan ik het beste nemen. Of is er niet zoveel verschil. En daarnaast PCI of ISA?
 • De goedkoopste… Maakt volgens mij helemaal niets uit.

  Ga je voor (geclaimde) kwaliteit, dan moet je een relatief dure 3Com (35-40 EUR) kopen.

  Goedkoop en errug goed, zijn in principe alle kaarten met een Realtek 8139A-chip er op. Is een 10/100 Mbit-kaartje voor nog geen 10 EUR. Naar mijn mening, beste prijs/kwaliteit-verhouding.

  Suc6!
 • maakt niets uit; neem gewoon de goedkoopste.

  Verder: PCI > isa bestaat bijna niet meer…

  t.

  move to netwerken.
 • [quote:08e9fea04e="teacher"]maakt niets uit[/quote:08e9fea04e]

  Het maakt wel uit wanneer je grote afstanden gaat overbruggen. de goedkopen van rond de €15,- kunnen ongeveer20 meter overbruggen. De duurdere (3com) kunnen tot 200 meter overbruggen.
 • [quote:91d2f8cb1a="jan_dakpan"][quote:91d2f8cb1a="teacher"]maakt niets uit[/quote:91d2f8cb1a]
  … kunnen ongeveer20 meter overbruggen. De duurdere (3com) kunnen tot 200 meter overbruggen.[/quote:91d2f8cb1a] Misschien, maar als er een hub of een switch tussen komt, dan gelden er weer andere regels. In het algemeen volstaat een goedkope netwerkkaart. Oh ja, een nieuw systeem heeft vaak al geen ISA slot meer, dus dat is geen optie.
  Als je iets nieuw aanschaft, neem dan een 10/100 kaart PCI. Onlangs zelf een 10/100 Dec kaartje 2ehands gekocht voor 10 euro. Mijn nieuwste computer heeft Werkt uitstekend! Mijn oude computers werken gewoon op 10MB ISA kaartjes, die kaartjes zijn heel erg goedkoop te bemachtigen. En mocht dat niet zo zijn, gewoon laten liggen.
  Mijn nieuwste computer heeft een 10/100 LAN-onboard. DUs ja, dus gewoon een kwestie van aansluiten.
 • Let er wel op dat je een full-duplex kaart hebt. Liep bij mij sneller. Als je eventueel van plan bent een nieuwe pc aan te schaffen, kun je ook een moederbord nemen met een onboard nic.
 • T: ISA bestaat nog, hoor, een bwinkel hier in de buurt heeft nog zóóóóón stapel ISA netwerkkaartjes liggen. Niet aan te bevelen voor Linux overigens (ISA) - lang leve de PnP-tachnologie van M$ :D
 • Voor breedband internet is een 10Mbps ethernetkaart voldoende. Als je nog ISA sloten op je mobo hebt kan je bijvoorbeeld een 3Com 3c509b nemen. Voordeel is dat het prima kaartjes zijn en vaak voor zeer weinig geld te krijgen zijn. Soms zelfs gratis! Denk ook eens aan gebruikte hardware, een netwerkkaart is nauwelijks aan slijtage onderhevig…

  Als je nieuw wilt kopen denk dan bijv. aan een Realtek 8139 kaartje, deze zijn onder diverse merknamen te koop en kosten niet zo veel.
 • [quote:dbbc3a4e67]Goedkoop en errug goed, zijn in principe alle kaarten met een Realtek 8139A-chip er op.[/quote:dbbc3a4e67]

  Vooral lekker icm met de sitecom router die ik kocht. Alles pc's werkte behalve degene met die 8139 chip. Dus maar een andere gehaald dan die en het werkte direct :D
  En ik scheen niet een van de weinige te zijn met dit probleem.
 • Ik heb nu 4 computers draaien met de 8139D chip en dat werkt perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.