Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk tussen PC en notebook werkt niet.

Anoniem
The Curse
7 antwoorden
  • Ik wilde een netwerk maken tussen mijn PC en notebook. Dus ik heb deze twee direct met elkaar verbonden via een crosskabel. De lampjes op de netwerkkaarten branden allebei. Dus de kaarten en de kabel moeten goed zijn. Maar ze zien echter elkaar niet. Ik kan ook niet pingen. Ik heb de wizard netwerk instellen ook al doorlopen. Niets helpt. Ik vind dit heel vreemd. Weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn?
    Nu is het zo dat ik nog een andere netwerkkaart heb in mijn PC die verbonden is met een router in een andere kamer, maar ik vond het zonde om een tweede kabel te leggen alleen voor die notebook, dus wilde ik hem met mijn pc verbinden. Ik heb niet gekozen voor een hub omdat ik daar toch altijd gelazer me krijg. Zou het probleem iets te maken kunnen hebben door deze tweede kaart in de PC? Ik hoop op spoedig antwoord.
  • Niet kunnen pingen lijkt op foute ip instellingen. Welk OS heeft de machine die aan de router hangt ? Misschien staat daar een verkeerde route in.
  • Op zowel de PC als de notebook staat Windows XP Home Edition.
  • Heb zelf met behulp van een cross cable een verbinding gemaakt tussen een me en een xp machine. Dit lukte echter alleen na installatie van sygate home network. Die kun je 30 dagen op proef gebruiken. Zijn vast ook wel gratis programma's voor te vinden.
  • Maar het is toch vreemd dat je niet eens een netwerk in kan stellen tussen twee XP machines? Ik heb overigens wel eens een netwerk ingesteld tussen twee XP PC's en dat ging vlekkeloos. En je moet toch altijd sowieso kunnen pingen ook al is er geen netwerk?
  • [quote:b18a8e8e97="praatpaal"]Ik heb overigens wel eens een netwerk ingesteld tussen twee XP PC's en dat ging vlekkeloos. [/quote:b18a8e8e97]Ik vind het ook een beetje raar antwoord van thijs1981, hoor. Tuurlijk kan het in XP, daar heb je geen extra software voor nodig. Ik heb trouwens bijna hetzelfde probleem, alleen kan ik wél pingen. De client krijgt echter nog geen internetverbinding. In de ComputerTotaal van deze maand staat een verhaaltje over de (instellingen van) netwerken, misschien helpt dat. (mij niet :-( )
  • Ik zal eens in de Computer Totaal kijken. Wat ik het merkwaardigst vind is het feit dat ik niet eens kan pingen, als ik dat wel zou kunnen dan zou de rest ook wel niet zo'n probleem zijn. Vind dit erg frustrerend. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.