Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbinding tussen me-pc en xp-prof via cros werkt zeer traag

Anoniem
None
4 antwoorden
 • :( Ik heb een pc met windows ME via een crosskabel gekoppeld met een pc met een windows xp-prof pc. na installatie op de xp pc van het netbeui protecol werkt de verbinding. kan de schijven en printers delen. alleen het werkt alleen zeer traag. alleen het benaderen van de printer kan zo 2 minuten duren.

  met behulp van de netwerkmonitor in xp, zie je ook bijna geen enkele netwerk activiteiten, en de beide computers hebben het anders ook niet druk met overige taken.

  valt er aan deze verbinding nog wat te veranderen, om de snelheid wat te verbeteren.

  Wanneer je nu bijvoorbeeld een tekstverwerker opstart duurt het eerst ongeveer 2 min. soms nog langer om de printer te vinden voordat hij het programma gaat uitvoeren.
 • gebruik TCP/IP
 • [quote:e6da9fe4ef="crazy J"]gebruik TCP/IP[/quote:e6da9fe4ef]de xp-prof pc is een laptop, wanneer je het tcp/ip protecol gebruikt geeft dat dan geen conflict wanner je op een andere plaats weer gebruik wilt makten van een adsl ethernet modem??
 • [quote:53ddd872d9]de xp-prof pc is een laptop, wanneer je het tcp/ip protecol gebruikt geeft dat dan geen conflict wanner je op een andere plaats weer gebruik wilt makten van een adsl ethernet modem??[/quote:53ddd872d9]

  Nee, kan geen kwaad. Een protocol zoals TCP/IP en NetBEUI is een soort taal die wordt gebruikt voor communicatie tussen programma's. Computers kunnen alleen met elkaar communiceren als ze dezelfde taal gebruiken. Omdat TCP/IP het meest gebruikte protocol is, zal de toepassing waarbij je aansluit op bedoeld adsl modem dat ook wel ondersteunen. Zo niet, geen nood, dan installeer je NetBEUI even opnieuw. Gewoon even proberen. Je maakt er niets kapot mee.
  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.