Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Aanleggen wireless lan en ADSL

Anoniem
superjohn
7 antwoorden
 • Ik heb ADSL aangevraagd, waarbij een doe-het-zelf pakket wordt geleverd met een USB modem.
  Maar ik wil eigenlijk alles draadloos hebben, dan hoef ik geen kabels te trekken enzo. Nu zou ik een wireless ADSL modem kunnen kopen en aansluiten op de splitter, maar ik krijg dus al de usb modem.
  Daarnaast is het zo dat als je zelf een ander modem koopt je deze zelf moet instellen om het aan de praat te krijgen voor je provider, en daar heb ik als (netwerk) beginner geen kaas van gegeten.

  Kan ik ook een "normaal" wifi netwerk aanleggen en koppelen als volgt: splitter -> adsl usb modem van provider -> wifi access point -> draadloos netwerk -> wifi kaart in PC?
  Graag tips en aanbevelingen aub.
 • Nee, dit zal niet gaan. Je kan geen USB-modem op een netwerk aansluiten (ik heb het in ieder geval nog nooit zien werken). Ik denk dat je toch aangewezen bent op een wireless ADSL modem. Installeren is een fluitje van een cent, alles staat beschreven in de handleiding.
 • [quote:c2585dd507]Je kan geen USB-modem op een netwerk aansluiten (ik heb het in ieder geval nog nooit zien werken). Ik denk dat je toch aangewezen bent op een wireless ADSL modem[/quote:c2585dd507]
  Kun je op een kabelmodem (ook al is het usb) dan geen draadloze router aansluiten??? :o
 • oeps, ik bedoel natuurlijk een ASDL-modem! :oops:
 • Nee, dat gaat niet. Ik heb nog geen router gezien voor een draadloos netwerk en USB-modems. Er is wel een router voor USB modems, maar daar zit geen wireless access point in. Deze zal er dus apart bij gekocht moeten worden en dat gaat aardig in de kosten lopen.
 • OK, een wireless ADSL modem dus.

  - Mijn provider (Demon) ondersteunt deze niet maar geeft wel informatie
  over de instellingen voor andere modems. Is dit voor een netwerk leek
  zelf te doen?
  - Wat is het verschil tussen een modem en een router?
  - Verder nog dingen waar ik rekening mee moet houden?
 • Ik zou nog even niks kopen, maar eerst precies nagaan wat je eigenlijk wil, en ga dan stap voor stap na wat voor jouw situatie nodig is en voldoet. Daarbij ontkom je er niet aan je een beetje te verdiepen in de aanleg van netwerken. Gekocht is gauw genoeg.
  Wil je nu een draadloos ADSL-modem én een draadloos netwerk? Voor hoeveel computers? En wegen de kosten en nadelen van dat draadloze op tegen het trekken van een paar kabeltjes?
  Oriëntatiemogelijkheden zijn er genoeg, bijv. via de nieuwste ComputerTotaal, waarin een reeks is gestart over de aanleg van netwerken, en de sticky topics op dit forum.
  En dan nog even heel erg kort door de bocht: een modem heb je nodig voor de internetverbinding. Sluit je je modem aan op een router, dan kun je o.a. je internetverbinding delen met meerdere computers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.