Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

hub/switch/router in netwerk???

Anoniem
twanscholten
7 antwoorden
 • ik heb hier een netwerk tussen 2 computers (moet binnenkort eigenlijk een derde bij komen) en 1 pc draait als zerver en de andere zit er via het netwerk mee verbonden maar nu willen we eigenlijk een hub/switch/router
  welke is het beste en moet er dan veel met de instellingen geklungeld worden? :-?
 • neem een router, dan is het niet nodig dat 1 PC als server fungeert om de internetverbinding te delen. Alle PC kunnen afzonderlijk/tegelijk van de internetverbinding gebruik maken

  Een SOHO routertje configureren is tegenwoordig zo gepiept gaat via een browserinterface. De tcp/ip settings vd PC's allen op DHCP zetten en gaan….
  Neem bv de router van sweex kost iets van € 59,=

  www.sweex.nl
 • Helemaal eens met Crazy J. Ik gebruik zelf tot volle tevredenheid de router van Sitecom (S4, D-202). Niks moeilijks aan, kost wel iets meer dan de Sweex (89,95).
 • met sweex heb ik wel goede ervaringen (net nieuwe sweex muis)
  alleen zijn ze bij sweex een beetje kort af met de handleiding dus was ik wel een tijdje bezig met uitzoeken hoe het nu werkte :evil: is dit bij de routers van hun beter?
 • Die handleiding van de Sitecom kun je zelfs nu al downloaden, kijk maar eens op hun site. Kun je er vooraf een oordeel over vellen. Er is een korte handleiding in NL, en een full manual in Engels.

  www.sitecom.com
 • nee ik bedoel de sweex
 • ik heb nu pc=>pc=>adsl modem
  hoe moet dit er straks uitgaan zien?
  moet er dan erg veel met de internet verbinding configuraties geklungeld worden en kunnen gewone netwerk kaarten dus in een keer op het internet zonder dat eerst de internet software moeten worden geinstalleerd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.