Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL router/Speedtouch modem:Verbinding vervalt na +/- 1 min

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Heb Mxstream modem and 4 poort ADSL router (Argus EA1104A). 3xPC Win 98 en 1xPC op XP. Op alle PC hetzelfde fenomeen; verbinding vervalt na ongeveer 1 min. D.w.z. als ik door surf, heb ik ongeveer een minuut, daarna krijg ik boodschap dat pagina niet gevonden kan worden. Door op "vernieuwen"te drukken komt de pagina dan na enige tijd tevoorschijn. Lijkt er dus op dat IP adres niet vastgehouden word. Toen ik nog met XP PC werkte direct op het Alcatel modem ging alles goed.
 • Controleer dat eens door voor je begint IPCONFIG te draaien (start -> uitvoeren) en na het verbreken nog eens.
  Geef dan even je TCP/IP instellingen op van router en pc's. Dan is het wat makkelijker de fout op te sporen.
  Vergeet niet zaken als DNS en gateway te vermelden.
 • ipconfig geeft:
  Verbindingsspec DNS-achtervoegsel: geen waarde
  IP adres:192.168.2.2 (=XP PC)
  Subnet masker: 255.255.255.0
  Standaard gateway: 192.168.1.1

  De leverancier v.d. router stelde voor de router maar terug te brenegen. Hij verwachte een time-out probleem door verkeerde software. Leek me te gemakkelijk. Las op een bulletin bord van "WeetHet", dat de Alcatel Speedtouch Home modem nog wel eens problemen geeft bij multi-user gebruik.
  Bedankt voor je moeite, Frank
 • Je PC zit anders wel in een ander netwerk als je gateway. Vermoedelijk is dat nog het adres van het alcatel modem. Dat moet nu het adres van de router worden.
  Het is mogelijk dat dat de oorzaak is. Op de router moet dan wel een standaard Gateway gedefinieerd worden (het adres van het Alcatel modem natuurlijk).

  En probeer eens op internet de DNS van je provider te vinden en vul die op alle PC's in.
  Dat versnelt het zoekproces mogelijk en zorgt er voor dat je minder problemen hebt.

  Succes.
 • Adressen in router lijken goed te staan voor mxstream (PPTP Client: 10.0.0.150 / PPTP server: 10.0.0.138 / conn. ID: pc1). PC krijgt aut. IP toegewezen. Heb je advies opgevolgd en pr / sec DNS ingevuld op PC. Nog steeds hetzelfde na 30 - 60 sec. vervalt de verbinding, echter reconnecting gaat inderdaad sneller (echter wel ongeveer een min. Het is me opgevallen dat het wegvallen op de pc's ongeveer op hetzelfde moment plaatsvindt en ook de re-connect.
  Groet, Frank
 • Als je PC automatisch een adres krijgt toegewezen, dan staat in de router toch echt een verkeerde range gedefinieerd waaruit IP-adressen uitgegeven mogen worden.
  Je gateway zit in het netwerk 192.168.1.0. Je PC heeft echter een adres toegekend gekregen in het netwerk 192.168.2.0 (alles bij netmask 255.255.255.0). Het is logisch dat dat fout gaat.
  Zet het IP adres van je PC maar handmatig op 192.168.1.1 en je zult zien dat het dan wel werkt.
  Dit zelfde verhaal geldt waarschijnlijk ook voor je andere PC's.

  Je kunt natuurlijk ook het netwerk-adres van de gateway wijzigen. Dat is er waarschijnlijk maar 1.
 • IPCONFIG nog een keer gedraaid. Standaard gateway is 192.168.2.1. Mijn XP PC zit op 192.168.2.2. Moet een typefout gemaakt hebben gisteravond. Sorry, Herman. Heb nu Baja radio opstaan. Werkt ongeveer 30 sec, valt af voor eengeveer een min. enz. Het lijkt meer iets op een time-out probleem.
 • Wil je eens kijken in Internet Explorer Onder Extra -> Internet-opties op het tabblad verbindingen hoe de instellingen staan? Als je een continue verbinding hebt, dat is er geen keuze mogelijk voor het niet inbellen/inbellen als er geen verbinding is/altijd standaardverbinding kiezen.
  Kies dan LAN-instellingen. Daar moet dan Instellingen van Internet Explorer automatisch overnemen aangevinkt staan.
  Heb je andere instellingen, geef die dan even hier weer.
 • Nooit verbinding kiezen en instellingen van Internet Explorer overnemen stat aangevinkt
 • Dit lijkt dan niet aan je Windows PC te liggen. Waarschijnlijk zit er in je router een mechanisme dat controleert of de verbinding nog werkt. Het kan zijn dat in de router een firewal zit, die het controle-proces niet toe laat. De eerste keer gaat het goed, maar na een korte tijd wordt de verbinding verbroken omdat het controle-proces niet loopt.

  Ik ben helaas niet bekend met de 4 poort ADSL router (Argus EA1104A). Daar kan ik je dus niet mee helpen. Helaas….
 • Herman, je ziet het werkt wel, maar helaas valt het zo nu en dan weg. Ik denk dat ik maar terug ga naar de leverancier van de router (op de HCC dagen gekocht). Bedankt voor je moeite om mij hulp te bieden.
  Groeten, Frank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.