Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

10mbps tegenover 100mbps

Anoniem
Ruud de Wit
8 antwoorden
 • Vraagje, Ik heb de afgelopen dagen in mijn studentenhuis (10man) een utp netwerk aangelegd. Op de switch branden alle lampjes en iedereen kan wel verkeer maken. Het probleem is dat ik en een huisgenoot met onze 100mbps de rest niet zien ( die allen een 10mbps kaart hebben) als ik de kabel dan aansluit op mn oude 10mbps kaart ( combo , gebruikten we voor coax ) zie ik wel iedereen en kan ik ook het internet op.

  Waar kan dit aan liggen ?
 • De andere gebruikers kunnen jou kaart niet zien, omdat je "te snel praat" op het netwerk. Alleen kaarten die op dezelfde snelheid werken kunnen elkaar zien. Jou kaart zal dus naar 10Mbit gezet moeten worden om de anderen te zien en door hen gezien te worden.
 • Ja, gewoon de snelheid van de kaarten op 10 mb/s zetten. Zijn btw wel oude kaarten dan, die met 10 mb/s.
 • Wat voor switch is het, kan die wel de 100 aan. Het is namelijk niet zo dat op een switch alle aangesloten hosts/poorten dezelfde snelheid moeten hebben. Dat zou lekker worden. Je kunt dat op professionele switches gewoon instellen (of je kiest voor autosensing) en op goedkopere switches kun je vaak niet kiezen maar is het of standaard 10 of standaard autosensing. En what about de duplex instelling?

  mvrgroet Edmond
 • het is een 10/100 mbps switch.Ik zie wel 2 computers die redelijk nieuw zijn en die dus een redelijk nieuwe,zover je van nieuw kan spreken,10 mbps kaart hebben. Over de duplex,er wordt in de handleiding gesproken van ieee802.3x flow control voor Full duplex en Back pressure flow voor Half Duplex. Wat betekent dat eigenlijk ?

  Kan het er iets mee te maken hebben dat op mn 10 mbps kaart de tcp/ip instellingen nog het zelfde zijn als voorheen,ten tijde van het coax netwerk wat we tot vorige week gebruikten.Als ik het utp netwerk daar nl op aansluit zie ik wel iedereen en kom ik tevens het internet op.Op mn 100mbps kaart wordt er automatisch een ip adres gegeven geeft ie aan.Doet de switch dat ? Ik zie niet iedereen in het netwerk en,belangrijk,kan ook het internet niet op.
 • Die netwerkkaart staat waarschijnlijk niet op 'autosensing'. M.a.w. hij verwacht nog steeds een aansluiting via coax. Via de kaarteigenschappen en/of een config progje (3com) moet je 'm op UTP of 'autosensing' zeten.
 • Ik denk niet dat dat het is. Op die netwerkkaart heeft nl nooit coax gezeten. Voor de duidelijkheid : ik heb twee netwerkkaarten in mijn comp. Een 100 mbps utp kaart en een 10mbps combo (utp en coax).
  Als ik het netwerk via mn 10 gebruik zie ik iedereen en kan ik het internet op , al ik mn 100 gebruik zie ik maar een paar man , de server niet , en kan ik ook het internet niet op.
 • Heb even weinig tijd. MAar wat ik zou doen is die 10MB er uit. Rebooten. IPconfiguratie op die 100MBS zetten.

  Waarom heb je trouwens 2 kaarten? Routeer je iets? Welke adressen gebruik je op het netwerk en welke op jouw pc, subnetten?

  Maakt het nog verschil als je jouw UTP op een andere switchpoort zet?

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.