Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router probleem of iets anders?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo,
  Op dit moment werken we met twee computers, mbv een router op het internet, dmv een kabelverbinding (quicknet)Nu heb ik een derde computer erbij, met netwerkkaart en ook verbonden met de router (e-tech dsl/cable, passen er vier in), maar als ik nu wil internetten op die computer kan dat dus niet. Hij geeft steeds aan dat er geen verbinding is, terwijl de router knippert en het lampje bij de netwerkkaart.
  De configuratie zou goed moeten staan, maar bij de ip configuratie staat geen dhcp nummer. Bij de andere computers wel. Weet iemand wat het zou kunnen zijn. (het ip adres staat ook al op automatich) Heb ook het ip adres van de router geprobeerd en router gereset. Vrijgeven en vernieuwen wil hij niet doen omdat de dhcp server niet beschikbaar is
  Wat zou het kunnen zijn??
 • Is de derde poort van de router wel geconfigureerd?
 • Ik heb wel geprobeerd om dat te configureren, dwz, ip op 192.168.1.1 etc, maar op de computer. Hoe ik dat op de router zou moeten doen, geen idee. Er staat wel een http adres in, maar dat kan ik dus met die computer niet bereiken. De andere twee werken perfect, dus daar zou het wel mee kunnen, maar heeft dat zin?
 • Je router configureer je meestal vanaf 1 computer voor alle uitgangen. Dus dat heeft wel zin. Porbeer er eens achter te komen hoe uitgang 1 en 2 geconfigureerd zijn. Dan heb je gelijk een aardig idee hoe uitgang 3 geconfigureerd moet worden.
 • Enig idee hoe ik dat moet doen, via de site van de router?
 • Dit is per merk/type router anders. Vermeld die gegevens eens hier en indien dat mogelijk is ook in de titel van het onderwerp. Dan reageert er vast wel iemand die ervaring heeft met een dergelijke router.
 • Het is een e-tech dsl/Cable router Er kunnen vier pc's op aangesloten worden. Voor mijn twee andere computers werkt hij prima hoor, dus ik weet niet of het hieraan ligt..
 • ik heb een soortgelijk probleem gehad toen ik met een win98, win2000 en 2 win xp machines op mijn router had aangesloten. heb dit opgelost door op alle pc`s vaste ip-adressen te gebruiken en de dhcp-server van de router uit te schakelen.
 • ik heb een vast ip adres bij de computer gebruikt (die geen verbinding had) maar dat had geen effect. Deze computer draait onder 98se. De andere twee onder windows 98se en xp.
  Hoe zet je de dhcp server van de router uit?
 • als je dhcp server van de router uitzet (via de setuppagina van je router) moet je wel op alle pc`s de juiste instellingen instellen( ip-adres, subnet, gateway en dns) probeer de instellingen over te nemen van je xp machine (gaat het makkelijkst) neem deze instellingen over naar vaste waarden. als dit werkt verhoog je voor de andere pc`s het ip-adres met telkens 1, de andere instellingen blijven hetzelfde.je xp machine hoeft niet opnieuw op te starten de win98 machines wel. ik heb overgens zelf kabel en een edimax router(voorheen een repotec maar was defect) bij beide routers ging dit goed.

  groetjes erwin
 • de dhcp server optie zit in de meeste gevallen in het nat gedeelte van de settings.
 • dank je wel, ik ga het proberen. Had de computer al afgekoppeld om weg te brengen. Op een gegeven moment wordt je het spuugzat. Maar oke dit is iets om te proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.