Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

1 netwerkkaart, verschillende netwerkinstellingen

Anoniem
AutoStatic
5 antwoorden
 • :oops: Dat is mij in ieder geval binnen Windows nog niet gelukt.

  :wink: Dat wil niet zeggen dat het niet kan. In andere besturingssystemen doet men niet anders.
 • Tja, ifconfig vs ipconfig : 100 - 0

  :D

  Toch blijf ik erbij dat het moet kunnen, ik ga gewoon verder zoeken. Vind het ook raar dat je wel verschillende hardware profielen kan instellen, maar zodra je de TCP/IP instellingen aanpast in één profiel veranderen de instellingen in de andere profielen ook. Brengt me op het idee om verschillende lokale users aan te maken, kijken of het lukt om voor de verschillende users andere TCP/IP instellingen te configgen.
 • Ik wil het volgende doen met Windows XP, of 2000:
  - 4 verschillende IP adressen voor 4 versch. locaties zonder DHCP server
  - IP adres automatisch laten toewijzen dmv DHCP in netwerk met DHCP server
  Als ik nu vaste IP adressen invoer in XP valt de optie alternatieve configuratie weg zodat ik geen DHCP kan instellen als alt. conf. Stel ik de algemene instellingen in op DHCP dan verschijnt de alt. conf. optie weer maar staat mij maar het toevoegen van één IP adres toe.
  Ik heb dus een laptop met één netwerkkaart en wil de laptop in de verschillende netwerken kunnen hangen zonder extra software te hoeven installeren (bijv. Netswitch). Kan dit? Alle info is welkom, de nieuwsgroepen zijn erg stil mbt dit onderwerp.

  Jeremy
 • Nee, je kunt nooit 4 IP adressen aan 1 NIC toekennen. En in een laptop 4 NIC's plaatsen lukt ook niet. Dus voor de netwerken met vaste IP-adressen telkens je IP-adres wijzigen of proberen op 3 van de netwerken met vaste IP-adressen iemand zo ver te krijgen dat hij voor jou DHCP-server wil zijn.
 • Bedankt voor het antwoord!

  Je kunt wel 4 IP adressen aan één NIC toekennen, je kan IP adressen toevoegen in de TCP/IP configuratie. het is dus alleen niet mogelijk om dit te combineren met de mogelijkheid om op een LAN met DHCP je laptop te gebruiken.
  Kun je niet via de commandline IP instellingen wijzigen zodat je het dmv een script kan doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.