Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UTP ipv Crosslink gekocht

Anoniem
altijdprijs
4 antwoorden
  • Twee weken geleden heb ik twee netwerkkaarten en een netwerkkabel van 20 m gekocht. Ik wil namelijk een netwerk opzetten tussen 2 pc's. Maar de netwerkkabel die ik heb gekocht heb, blijkt een UTP/straightkabel te zijn en die kan je alleen gebruiken in combinatie met een router of een switch (schijnt zo te zijn). Ik heb begrepen, dat ik een crosslinkkabel nodig heb. De netwerkkabel heb ik al doorgetrokken naar boven en netjes met pinnetjes aan de muur bevestigd en nu is mijn vraag:

    bestaat er niet iets van een convertertje, die van een straightkabel een crosslinkkabel maakt? Want dan ben ik lekker snel klaar.

    Alvast bedankt voor de reacties.
  • Er zijn wel koppelstukjes om 2 netwerkkabels aan elkaar te maken. Je kunt op die manier een klein cross-kabeltje vastmaken aan je lange straight-kabel. Ik zag die laatst bij Gamma hangen voor USB. Let er wel op dat alle 8 connecties doorverbonden moeten worden. Er zijn ook koppel-stukjes die maar 4 connecties door verbinden. Die zijn dus echt alleen voor ISDN bruikbaar.
  • als je een RJ -tang kan regelen is het een kwestie van 1 stekkertje eraf en nieuwe erop met andere kleurencombinatie.

    geen koppelblokjes ed nodig
  • Meestal kun je bij je lokale computerwinkel wel een RJ-45 tang lenen of huren. Men kan je daar ook wel de kleurvolgorde vertellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.