Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

<netwerk W2K XPhome> hoe zit dit ?

Anoniem
HermanH
3 antwoorden
 • Probleem:
  netwerkje van laptop (XPhome) en pc (W2K) wireless + wirelessADSL. IP van DHCP. Internet werkt op beide, bestanden delen een ramp.

  Nu tijdelijk even:
  laptop (XPhome) tijdelijk aan ander netwerkje (alles W2K) gehangen (ethernet). vast ip adres. internet wederom ok, bestanden delen wederom ramp.

  pingen op ip=ok, pingen op naam=NOT, werkgroepnaam is hetzelfde, ip adres uit juiste reeks, mapjes geshared, beide peecees ingelogd met zelfde username/pass, WINS Netbios via TCP/IP ingeschakeld, vanuit XP opdracht start/uitvoeren \\anderepeeceenaam geeft keurig de shares en ik kan er dan ook in, dezelfde opdracht vanuit de W2K doos geeft ook keurig de shares en ook dan kan ik erbij

  laptopnaam wel in workgroup zichtbaar vanuit W2K, bij dubbelklik op ikoon laptop \\laptopnaam is not accessible network path was not found

  Kortom: ik raak een beetje uitgeploeterd (en ik was al niet zo'n xp fan)
  ben notabene systeembeheerder :oops:

  Tips worden in dankbaarheid aanvaard
 • Wat je kunt proberen is een tweede netwerk-protocol installeren. Ik vermoed dat jou probleem te maken heeft met het feit dat er onderhandeld wordt over wie de master-browser is. Van dat probleem ben je af als je naast TCP/IP ook SPX/IPX of Netbeui installeert. Bovendien kan je dan tevens het delen van bestanden via TCP/IP uit zetten, waardoor het voor derden moeilijker wordt om op je PC te komen via het internet.
 • Herman,
  Het is inderdaad een protocolprobleem. Ik wilde gisteren al Netbeui toevoegen, maar het is een pre-installed laptop met een rescue ceedee zonder netbeui. Ik heb nu ipx gepakt en inderdaad, netjes netwerkomgeving browsen en alle shares te gebruiken.
  Hartelijk bedankt!
  je@n

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.