Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WinXPpro <=LAN=> Win98 =K56modem=>

Anoniem
Goldmember
7 antwoorden
 • Tsja, zoals de titel misschien wel een beetje doet vermoeden, wil ik met mijn WinXP-PCtje het net op via de modem van de Win98-PC van mijn ouders. Tussen de PC's ligt een LAN 100 (alleen deze 2 PC's). Bestanden en mappen delen gaat wederzijds prima, maar hoe stel ik de modem in? Zelfde geldt voor printer, die ook op de Win98-PC staat (ik heb op de Win98-PC de printer op "DELEN" ingesteld en hij zou dus moeten delen, de WinXP-PC ziet de printer ook, maar een printopdracht leidt tot een error (kan printer niet vinden etc.)). Wie o wie weet hoe dit moet of waar ik deze informatie *precies* kan vinden. Alvast enorm bedankt!
 • Om de printer op de andere PC te kunnen gebruiken, moet je wel zelf een printerdriver installeren. In plaats van naar LPT1 te printen print je dan nu naar de netwerkprinter.

  Het internet delen is een iets lastiger probleem.
  Hoewel Win98 een optie heeft om Internet te delen blijkt in de praktijk dat je beter een programma als bijv. Analoghproxy, Winproxy, Sygate homenetwerk, enz. kunt gebruiken. Een probleem dat al die programma's heben is dat je niet goed op afstand je telefoonlijn kan ophangen, Ook daarvoor is een tooltje te vinden: RDU (remote disconnection utility).
  Niet alle programma's die ik heb genoemd zijn gratis. Je moet zelf even kijken welke je wilt gebruiken.
 • Bedankt, ik ga eens even kijken wat er te downloaden is voor de internet verbinding.

  Het printerprobleem is echter nog niet verholpen. Kan dit aan de printer liggen (Epson Stylus Color)?
 • www.twiga.ltd.uk is de website van RDU. Ik zie hier nergens iets over compatibiliteit met WinXP. Heeft iemand ervaringen met dit programma en XP?
 • Dat zal geen problemen op leveren. Het programmatje spreekt niet direkt de hardware aan.
 • Je printer zou het probleem kunnen zijn. Heb zelf een HP720 en die wilde onder 98Se met veel kunstgrepen over het netwerk printen. Werkte meestal maar één keer en daarna moest hij weer opnieuw geïnstalleerd worden. Was een specifiek probleem van die printer. Onder XP werkte hij vervolgens perfect als netwerk printer. (XP op beide pc's). Mogelijk dat Epson je aan de hand van je type, daar info over kan geven.
 • De printer werkt inmiddels. Wat bleek? Epson had geen XP drivers meer gemaakt voor m'n printertje. Gelukkig was er iemand met hetzelfde probleem en die had even een andere driver gemod. Na downloaden hiervan gaat de printer als een trein (naja, eigenlijk gaattie intens traag, maar het is een oud beestje, het werkt in ieder geval).

  Ik heb ezProxy geinstalleerd en dat werkt perfecto. Alleen de RDU deed een beetje vreemd. Het installeren van de client-versie op de XP machine gaf een installatieprogramma, terwijl hetzelfde bestand op de Win98 machine niets deed. Geen installatieprogramma of wat dan ook. Volgens mij lust mijn PC dit installatieprogramma niet. Ik heb dus vervolgens de serverversie ook op de XP geinstalleerd en vervolgens de bestanden op de win98 machine gekopieerd. Zoals verwacht werkte dit niet omdat er nog wat in het register gerommeld moet worden.

  Beste mensen, hoe krijg ik dit nu aan de praat? Of weet iemand een alternatief voor RDU?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.