Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

zonealarm

Anoniem
OJo
9 antwoorden
 • Ik wil een netwerk thuis aanlegge beide computers XP en op internet aangesloten via draytek router vogor2200E.
  Heb nu alles ingesteld voor het netwerk maar hij ziet de pc's niet,dus was mijn vraag zou zonealarm hier iets meej te maken kunnen hebben?
 • ZoneAlarm is achter een router niet meer nodig. Door NAT zijn de aangesloten PC's voorzien van een private range IP adres. Dergelijke adressen zijn niet vanaf het internet te benaderen.
 • Om antwoord te geven op je vraag, ja dat kan, je moet even kijken welke IP-adressen bij ZoneAlarm 'trusted' zijn. Ik weet niet welke versie van ZA je hebt maar bij versie 3.1 kun je dat vinden onder Firewall en dan Zones. Bij oudere versies zit het dacht ik onder Advanced oid. Daar kun je instellen welke IP adressen in je local netwerk zitten en dus in de trusted zone zitten.

  Succes.
 • Nog even:
  Je kan dat natuurlijk eenvoudig uitproberen door ZA (tijdelijk) uit te schakelen.

  Succes.
 • Je hebt gelijk dat je router je beschermt tegen problemen van buitenaf, maar ik heb zelf de ervaring dat Zonealarm kan voorkomen dat een virus kontakt met buiten maakt en dat doet de firewall in de Vigor niet.
 • [quote:be6836944f="Peter Vooges"]Je hebt gelijk dat je router je beschermt tegen problemen van buitenaf, maar ik heb zelf de ervaring dat Zonealarm kan voorkomen dat een virus kontakt met buiten maakt en dat doet de firewall in de Vigor niet.[/quote:be6836944f]

  Da's inderdaad helemaal waar. Echter wie tegenwoordig nog zonder antivirus pakket werkt is niet zo slim bezig. Een methode om email-virusssen buiten de deur te houden is alle email terwijl het nog op de POP server staat eerst te controleren op spam en attachments. Handige programma's hiervoor zijn: MailWasher en Popcorn.
 • [quote:e89c57039d="Yoyo"]Nog even:
  Je kan dat natuurlijk eenvoudig uitproberen door ZA (tijdelijk) uit te schakelen.

  Succes.[/quote:e89c57039d]

  Dat heb ik al een geprobeert werkte niej en ik zal nu eff proberen die ipnummers daar in te stellen bedankt

  Ik heb nu de nummers ingesteld op mijn eigenpc zie ik alleen mezelf bij netwerk bij de andere pc kan die niej in netwerk komen omdat diej geen toegang heeft :-? Nu heb ik ergens gelezen dat je een naam moet aanmaken zodat de andere pc kan inlogge ?¿
  ik hoop dat iemand mij verder kan helpen
 • Je hebt dat Zonealarm eigenlijk niet eens nodig aangezien de meeste routers al zonder die programma´s kunnen werken, we hebben hier een netwerk van 4 pc´s allemaal aangesloten op een ADSL router met firewall, werkt perfect :)
 • wat voor besturingssysteem gebruik je op die computers dan en welke adsl router gebruik je ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.