Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Het verbinden lukt niet

Anoniem
None
15 antwoorden
 • ik heb een pentium 200 en een computer zoals onderstaat. Waneer ik met mijn pentium iets probeer te openen op mijn 2ghz dan zegt hij dat ie de computernaam of share naam niet kan vinden. Wanneer ik met mijn 2ghz de pentium 200 wil openen zegt hij: dat de andere computer niet toegankelijk is en dat ik kontakt op moet nemen met de netwerk beheerder. (Helaas ben ik dat in dit geval)

  Alvast bedank voor de nuttige tips

  Ronald
 • helpt het als ik zeg dat ik gister norton firewall heb geinstalleerd en dat ie het sinds toen niet meer doet??? hoop het wel
 • ik heb wel een gedeelde internet verbinding. en die doet het wel goed.

  kan niemand me dan helpen????
 • [quote:1805e5efee="Aragorn152"]ik heb wel een gedeelde internet verbinding. en die doet het wel goed.

  kan niemand me dan helpen????[/quote:1805e5efee]

  ten eerste —- relax niet zo ongeduldig jij bent niet de enige met "problemen" :-?

  tweede je geeft de oplossing zelf al – na install Norton Firewall werkt t niet meer… waar zou het dan aan kunnen liggen….??????? :o

  Ten derde geef meer info zoals OSén en TCP/IP

  O, ja en zorg dat op iedere PC's de gebruiker van de andere PC is aangemaakt
 • whow… in netwerken ben ik helemaal geen ster.

  Maar ik zal proberen alles wat duidelijker uit te leggen.

  Ik heb met windows XP zo'n netwerk wizard uitgevoerd en een diskette aangemaakt en dat op de andere computer gedaan.

  Na dit alles werkt alleen internet. Verder data geeft hij ook aan via die status die je kan zien.

  Het enige probleem is nu dat ik me bestanden en me printer niet kan delen.

  Nu vind me 200mhz helemaal niks. en wanneer ik mijn P4 laat zoeken dan zegt hij:

  Thuis is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op als u wilt weten of u de juiste toegangsmachtigingen hebt.

  De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschibaar.

  Thuis is de naam van de groep waar ik ze ingezet heb, maar dat wist je denk ik al.

  Als je verder nog iets wil weten vraag het maar, alleen dan misschien een iets duidelijkere omschrijving. want ik weet niet precies wat je wilt weten van mijn TCP/IP.

  Uhm en van dat Norton kan die mijn netwerk blokken dan???

  O, ja en zorg dat op iedere PC's de gebruiker van de andere PC is aangemaakt —- ok maar wat bedoel je hiermee. ik heb eerder een netwerk gehad maar daar heb ik zoiets nooit hoeven doen (dacht ik zo)

  Alvast bedankt
  Ronald
 • Firewalls binnen een lokaalnetwerk geven heel vaak problemen.
  Ik vraag me tevens af waarom mensen dit toch steeds installeren. De enige verbinding die via een firewall zou moeten lopen is toch de verbinding met de "boze" buitenwereld?
  Dus als je het verkeer via het draadje naar buiten via een firewall laat lopen is het toch overbodig om alle pc's in je netwerk te firewallen.
  Als je 's avonds naar bed gaat sluit je toch ook alleen de buitendeuren van je huis en doe je toch ook niet tevens alle binnendeuren op slot?
  Of ben je ten opzichte van je huisgenoten nogal wantrouwig?
  Kortom, jouw oplossing ligt voor de hand. Gooi die firewall eraf of stel hem zo in dat hij alleen de netwerkkaart beveiligt die de verbinding naar buiten verzorgt (als dit op dezelfde machine is uiteraard).
 • kan je me dan uitleggen hoe je dat doet met dat instellen nogmaals ik ben een leek met netwerken.

  groetjes
 • is er dan niemand die me hiermee kan helpen???
 • Het instellen van een firewall is per leverancier verschillend. Ze bieden allemaal ongeveer dezelfde mogelijkheden, maar verstoppen dat dan vaak op andere plaatsen en vaak zelfs onder andere namen. Dat is natuurlijk om het de gebruiker zo "makkelijk" mogelijk te maken.
  Ik weet niet hoe jouw netwerk er precies uitziet (zou handig zijn), maar stel even dat je de 2ghz XP-machine gebruikt als i-net host (de kabel naar buiten gaat in deze computer) dan zouden daar twee ethernetkaarten in moeten zitten (bij breedband) of 1 ethernetkaart en een modem. Als je nu het configuratiescherm opent en vervolgens netwerverbindingen dubbelklikt moet je deze twee als icoon zien. Als je dan rechtsklikt op 1 van beide en vervolgens eigenschappen kiest zitten bovenin drie tabbladen. 1 daarvan heeft het opschrift geavanceerd. Als je die opent kun je door middel van het aan of uitvinken van het dan verschenen vakje de XP-firewall aan- of uitzetten voor die bewuste netwerkkkaart. Verdere firewallsoftware is dan overbodig. Let er wel op dat je de firewall inschakelt voor de netwerkkaart die de verbinding naar buiten regelt en uitschakelt voor de kaart die de verbinding met de andere computer(s) verzorgt.
  Dit verhaal geldt dus voor XP, andere firewallsoftware zal iets dergelijks ook wel kunnen. Hoe dit ingesteld moet worden met de norton-firewall weet ik persoonlijk niet, want ik gebruik die niet. Vaak kom je een heel eind als je eens op F1 drukt en in de help gaat zoeken. Of anders het manuaal?
 • alvast dankjewel voor het antwoord. Ik snap wat je bedoeld want ik heb het gevonden.

  Toch heb ik dan nog een probleem. Ik werk met een USB-modem. En heb in mijn moederbord een ingebouwde netwerk kaart. Nu krijg ik als ik een netwerk aanleg een Lan-verbinding en een netwerkbrug. Bij die lan-verbinding heb ik twee tabbladen - Algemeen en - Verificatie. Bij beide kan ik het niet instellen.

  Misschien dat iemand anders me hierbij kan helpen dan. Misschien iemand die iets weet van Norton???

  Alvast iedereen bedankt die geprobeerd hebben me te helpen en iedereen die het gaat proberen.

  Groetjes Hopeloze Ronald
 • Als je de Norton firewall gebruikt moet je in ieder geval onder Internetzonebeheer de IP-adressen van je computers als "vertrouwde" adressen opgeven.
  Ik heb een netwerk van 2 computers, en op beide computers de Norton firewall draaien, zonder enkel probleem.
 • oh ja, en nog wat. Misschien heb ik er overheen gelezen, maar welk OS draai je op die andere PC (W95, W98, WinME of XP)?
  En tenslotte nog een opmerking: als je onder XP de eigenschappen van je LAN-verbinding opent, moet je in principe drie tabbladen krijgen, de door jou al genoemde, plus het tabblad Geavanceerd. In dit tabblad kun je de firewall van XP aan- of uitschakelen.
 • Ik draai win98

  Ik heb echt geen eigenschappen staan

  —Als je de Norton firewall gebruikt moet je in ieder geval onder Internetzonebeheer de IP-adressen van je computers als "vertrouwde" adressen opgeven.—

  Hoe doe ik dit???
 • Norton Internetsecurity opstarten (je weet wel, dat groene "balletje" onderaan op je taakbalk), en dan via Internetstatus-Persoonlijke firewall-Internetzonebeheer- Toevoegen of wizard. Je moet natuurlijk wel je IP-adressen weten.
 • ik wilde even iedereen bedanken die me geholpen heeft. Ik heb uiteindelijk me norton firewall gedeinstalleerd en nu doet alles het weer.
  Ik ga nu verder met mijn vraag bij privacy en beveiliging enzo.

  Nogmaals iedereen bedankt.
  Ronald

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.