Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Foutmelding XP: Netwerkkabel niet aangesloten

Anoniem
Maribex
5 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een laptop (met windows ME) en ik wil informatie kunnen uitwisselen met mijn computer (met windows XP) en dus heb ik geprobeerd een netwerk op te zetten. Beide computers zijn in bezit van een netwerkkaart en ik heb de computer aangesloten met een cross-cable (of zoiets), maar nu blijft XP zeggen dat de netwerkkabels niet zijn aangesloten (met de kabel is niets mis, deze werkt op school wel). Volgens mij zijn verder alle instellingen ook goed (IP-adressen, computernaam enzo), maar het werkt dus niet.
  Wie kan mij helpen?
 • [quote:69212f8d0a="bioman_1"](met de kabel is niets mis, deze werkt op school wel). Volgens mij zijn verder alle instellingen ook goed (IP-adressen, computernaam enzo), maar het werkt dus niet.
  Wie kan mij helpen?[/quote:69212f8d0a]
  In welke configuratie werkt die kabel op school wel? Misschien tussen een hub en een PC?

  Jan de Boer
 • [quote:258dc7d941="J. de Boer"][quote:258dc7d941="bioman_1"](met de kabel is niets mis, deze werkt op school wel). Volgens mij zijn verder alle instellingen ook goed (IP-adressen, computernaam enzo), maar het werkt dus niet.
  Wie kan mij helpen?[/quote:258dc7d941]
  In welke configuratie werkt die kabel op school wel? Misschien tussen een hub en een PC?

  Jan de Boer[/quote:258dc7d941]

  Laptop is dan aangesloten op een hub
 • BTW, de netwerkkaart in de laptop is volgens mij niet hetzelfde als die in de desktop. In de laptop zit zo'n schijfje dat je (net als een diskette) erin stopt. De kabel heeft dus ook twee verschillende uiteinden (een platte en een soort van vierkante). Ik weet niet of dat wat uitmaakt, maar ik zeg t maar even.
 • [quote:5d4356e829="bioman_1"]
  Laptop is dan aangesloten op een hub[/quote:5d4356e829]
  Juist, daar wringt waarschijnlijk de schoen. Daarom stelde ik die vraag. Je hebt dan nl. geen crosslinkkabel maar een straight-type (is alle aders 1 op 1 van ene connector naar overeenkomstige pennetjes van de andere.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.