Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lange aanspreektijd in peer to peer netwerk.

Anoniem
Raymond020
7 antwoorden
 • Ik heb een (klein) probleem: In mijn netwerk (100mbps) duurt het erg lang (halve minuut) voordat je in de ene computer de shares op de andere ziet. Niet alleen bij de eerste keer aanspreken, maar iedere keer als je een share op een andere computer aanspreekt.

  De transportsnelheid bij het versturen van bestanden is verder OK.

  Het is een netwerk van 6 computers, peer to peer, XPhome, werkend met TCP/IP.
  Wat kan ik doen om wat sneller toegang tot de andere comps te krijgen?
 • Welke besturingssystemen?
  Probeer eens een ander netwerkprotocol naast TCP/IP te installeren.
  Bijv. Netbeui of SPX/IPX. Dan wordt er niet zo lang onderhandeld welke PC als Master browser moet fungeren.
 • Oorzaak kan de resolutie van hostname nar ip-adres zijn. Of op alle machines een hostfile zetten, of een dhcp servertje installeren en de functie WINS over dhcp aanzetten, of een wins/DNS servertje opzetten.
  De optie van een dhcp-server is het mooist en zeer eenvoudig.
 • [quote:2ecb5c2425="Venzent"]Oorzaak kan de resolutie van hostname nar ip-adres zijn. Of op alle machines een hostfile zetten, of een dhcp servertje installeren en de functie WINS over dhcp aanzetten, of een wins/DNS servertje opzetten.
  De optie van een dhcp-server is het mooist en zeer eenvoudig.[/quote:2ecb5c2425]
  Ik heb niet het probleem meer computers te hebben dan er IP adressen zijn. Wat dat betreft is een dhcp-server niet nodig. Ik ben een beetje bang dat er met een dhcp-server voortdurend op het net gepolld gaat worden hoe het met de adressen zit. Zou dit het net niet nog trager maken?

  Herman's suggestie er andere Protocollen bij te plaatsen ga ik uitproberen.

  Op zich snap ik de oorzaak van het probleem niet: Ik beheer een paar volkomen vergelijkbare en gelijk geconfigureerde netwerkjes, allemaal DellP4 2GB met XP home. En net dit ene netwerkje sloft in de achterhoede. In ieder geval, bedankt iedereen voor tips en suggesties
 • [quote:c1f0ef3b5e="Ultra"][quote:c1f0ef3b5e="Venzent"]Oorzaak kan de resolutie van hostname nar ip-adres zijn. Of op alle machines een hostfile zetten, of een dhcp servertje installeren en de functie WINS over dhcp aanzetten, of een wins/DNS servertje opzetten.
  De optie van een dhcp-server is het mooist en zeer eenvoudig.[/quote:c1f0ef3b5e]
  Ik heb niet het probleem meer computers te hebben dan er IP adressen zijn. Wat dat betreft is een dhcp-server niet nodig. Ik ben een beetje bang dat er met een dhcp-server voortdurend op het net gepolld gaat worden hoe het met de adressen zit. Zou dit het net niet nog trager maken?[/quote:c1f0ef3b5e]
  De dhcp server wordt alleen geraadpleegt bij het aanloggen als de leasetime voor het adres verlopen is, voordeel is dat de dhcp server bijhoudt welke hostname welk adres heeft en dit dus kan resuleren. Een protocol als NETBIEU is aanzienlijk trager dan TCP/IP, IPX/SPX wordt door een hoop applicaties niet ondersteund. Als je weinig pc´s hebt kan j met een hosts file werken.
 • Ik weet niet wat een hostfile is? Een scriptje om namen in ip-adressen te vertalen en omgekeerd? Hoe maak je zoiets en hoe activeer je het?

  PS: bij de WINS-configuratie in XP staat al aangevinkt dat de LMHOSTS-lookup ingeschakeld is. Moet je dan óók nog een hostfile maken, of is dit door XP zelf al gebeurd?
 • C:\winnt\system32\drivers\etc in deze directory staat een bestand genaamd "hosts", zonder extensie, deze open je met notepad en vult het ipadres in gevolgd door een tab en vervolgens de hostnaam. Dit moet je bij iedere pc doen, je kan natuurlijk ook 1 hostfile maken en die kopeieren naar iedere pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.