Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen lukt niet

Anoniem
marenova2
5 antwoorden
 • Hallo,

  We hebben thuis twee computers die we graag allebei van het internet gebruik kunnen laten maken. De bekabeling is gedaan, en daaraan kan het niet liggen, want de twee computers zien elkaar op het netwerk. Alleen internet delen wil niet lukken. Even de details:

  Computer 1:
  Windows 2000 besturingssysteem, dit is de server pc, met 2 netwerk kaarten. Vanaf hier kan geïnternet worden, en hij ziet de windows xp client pc.

  Computer 2:
  windows xp besturingssysteem, dit is de client pc, met 1 netwerk kaart. Deze ziet wel de windows 2000 server pc, maar kan internet niet bereiken.

  Ik heb al menig website geraadpleegt en de stap-voor-stap handleidingen gevolgd, zonder enig resultaat. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn?

  Bij voorbaat dank!
 • Vertel eens wat meer over de instellingen van PC2 (internet/LAN-instellingen, protocollen etc.) Wat wordt aangegeven als internet niet bereikt kan worden? Wizard internet delen uitgevoerd? etc….
 • het is een lokaal netwerk met TCP/IP, en beide pc's zien elkaar, en ook printen via het netwerk lukt. Alleen internetten wil niet lukken.
 • heb je bij de client de volgende instellingen:

  ipadres ->192.168.0.2

  subnet masker ->255.255.255.0

  standaard gateway>192.168.0.1

  voorkeurs-DNS server-> 192.168.0.1
 • [quote:1e21aa5310="hippy"]het is een lokaal netwerk met TCP/IP, en beide pc's zien elkaar, en ook printen via het netwerk lukt. Alleen internetten wil niet lukken.[/quote:1e21aa5310]
  Tja, dat zei je in je openingspost ook al, maar meer gegevens zoals gevraagd haal ik er niet uit. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.