Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Onvoldoende opslagruimte op de server?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • :( Al meer dan een jaar heb ik twee pc’s in een netwerk hangen. Dit werkte goed tot enkele weken geleden. Ik kan op beide pc’s nog wel internetten. Ook kan ik nog de gedeelde mappen die op de 1ste pc staan op beide pc’s openen en/of bewerken.
  Echter het lukt me niet meer om gedeelde mappen te creëren op de 2de pc, die te openen zijn. Wanneer ik op deze pc een map deel, dan zie ik aan het icoon dat de betreffende map daadwerkelijk gedeeld is en vervolgens vind ik hem dan ook terug bij “Mijn netwerklocaties”. Alleen is deze map op beide pc’s niet te openen. Bij een dubbelklik verschijnt dan de foutmelding: “Onvoldoende opslagruimte op de server beschikbaar om deze opdracht te verwerken”. Dit vind ik zeer vreemd, want op de 1ste pc heb ik 2.63 GB en 2.17 GB vrij en op mijn 2de pc 3.44 GB en 6.74 GB vrij. Beide pc’s zijn zeer recent gedefragmenteerd. Ik heb met de “Wizard Netwerk instellen” opnieuw een verbinding tot stand gebracht, echter het probleem blijft bestaan. Ook op beide pc’s voor de zekerheid de firewall uitgezet, eveneens zonder resultaat. Op de 1ste pc is XP Pro geïnstalleerde en op de 2de XP home. Wie kan mij helpen? Ik heb echt geen idee wat de oorzaak/oplossing zou kunnen zijn. Alvast bedankt! :wink:
 • Iets van "Quota" geinstalleerd. met behulp hiervan kan je beperken dat er iemand teveel data op een share zet
 • Help…….., wat bedoel je prcies? Het delen van een kleine map (een paar Mb groot) is op de 2de pc is zelfs niet mogelijk. Hoe zou dan jouw progje uitkomst kunnen bieden?
 • "Quota-management" is geen apart programma. Het is een tool om te voorkomen dat gebruikers te veel data wegschrijven. Het zit standaard in Windows 2000 en ik weet bijna zeker dat deze ook in Windows XP zit.
  Bij Windows 2000 staat deze standaard op 5 Mb, dus vandaar dat ik tot dit voorstel/vraag kom.
  Kijk hier maar eens naar: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;288750
 • Niet direct te ingewikkeld zoeken. Het lijkt nl. een beetje op een heel bekend verschijnsel. Heb dit zelf ook gehad. Bleek het max. aantal entries te zijn in de root van een partitie. Mag meen ik me te herinneren maximaal 192 zijn. Verplaats dus gewoon een flink aantal files in een submap en kijk dan nog eens.

  Met vriendelijke groet,
  Jan de Boer
 • Hoe heb je het nu opgelost? Ik heb dezelfde problemen het dezelfde bericht:Onvoldoende opslagruimte op de server!
  Ik werk met XP-Pro. op de laptop en Win 2000 op de desktop. Files van desktop op desktop èn laptop aan te spreken. Files op laptop op geen van beide.
  Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.