Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Adsl multi pc modem en netwerk

Anoniem
twanscholten
4 antwoorden
 • Heb al geprobeerd met zoeken maar kan antwoord nog niet vinden. Ik moet twee pc's aansluiten op internet via de adsl multi pc-modem, maar ik wil ook op het netwerk kunnen komen. Volgens mij moet het met één netwerkkaart. Internet doet het prima op die pc's, maar het netwerk wil niet. Heb ik nu tocch twee netwerkkaarten erin nodig, en/of een hub? Mogelijk komt er nog een derde pc bij. Netwerkkabel zit in de adsl multipc-modem waarmee zo'n 15 pc's zijn aangesloten die wel allemaal op én internet én het netwerk zitten, allemaal met maar één netwerkkaart. Waar moet ik op letten? Os overal win98 se.
 • Bestands- en printer delen moet geinstalleerd zijn.

  Kijk eens op die andere PC's of er nog een ander netwerkprotocol is geinstalleerd.
  Ik zelf zet altijd netbeui naast TCP/IP. Daarnaast zet ik de binding van bestands- en printer delen uit bij TCP/IP. Dan kunnen anderen niet zo gauw op je harde schijf komen.
  Tevens wordt de PC sneller herkend in het netwerk.
 • Nee er is geen ander protocol. We hebben de adsl multi pc-modem eerst aan een computer verbonden zonder gebruik te maken van de drie andere RJ 45 aansluitingen. Daar hebben we nu de die twee pc's opgezet. Wel internet, echter geen netwerk. Eerst deden ze het wel met dezelfde instellingen.
 • Geef even de IP-adressen van je PC's (ook de werkende).
  Mogelijk kan ik dan wat meer zeggen.

  Je kunt die opvragen door te kiezen voor Uitvoeren en dan het commando WINIPCFG in te tikken.
  Druk ook even op de knop Meer info.
  Dan krijg je ook de Hostnaam en de DNS instellingen. Die zullen overigens wel goed staan, anders kan je niet browsen op internet.

  Kan je wel met behulp van de DOS-prompt en het commando ping <ip-adres> controleren of je de andere computers wel kan zien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.