Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

US Robotic router wel netwerk geen internetverbinding

Anoniem
Rene Ro
6 antwoorden
 • Wie kan mij vertellen wat ik fout doe bij deze router. Ik heb twee pc`s aangesloten via deze router onder win xp. Bij netwerk verbindingen staat internet-gateway verbinding ingeschakeld, ook de lan verbinding is ingeschakeld. Wanneer ik kijk naar de verbinding met mijn kabel-provider dan staat er de verbinding is verbroken (wan minipoort pppoe).
  Het netwerk heb ik op laten zetten door de wizard in xp. Mijn eigen netwerk werkt dus wel. Zonder router kan ik wel verbinding maken met het internet. Waar gaat het fout ?
 • Je hebt een router/switch combinatie. Daarmee heb je dus geen ppp0e verbinding, maar een LAN verbinding op je XP-machines. De switch zorgt er voor dat er een ppp)e verbinding tot stand komt met je router.
 • Herman H bedankt voor je reactie.
  Ik heb gekeken bij eigenschappen voor inbelverbinding bij netwerk, en daar wordt inderdaad aangegeven pppoe protocol. Ik kan daar geen LAN verbinding aanklikken of dit protocol verwijderen. Waar kan ik dit wijzigen ?
 • Als je kabel hebt, moet je dus een LAN instellen, en geen inbelverbinding.
  Verder denk ik dat je in de set up van je router de juiste verbinding moet instellen. Kijk in de handleiding van je router, en de gegevens die je van je ISP hebt gekregen. Een netwerk is overigens wat anders dan de internetverbinding; draai dus ook de wizard internetverbinding maken (en kies dan voor een LAN-netwerk).
 • Het is mij gelukt om met twee machines in een netwerk internet op te gaan. Ik kreeg opeens een melding dat er updates voor win xp waren ?
  Ik had dus blijkbaar wel verbinding, gelijk explorer opgestart en pats verbinding.
  Hoe kan dit ? Er is geen firewall aanwezig (software matig), de router is heeft toch een ingebouwde firewall, of staan alle poorten open van de router ?
 • Of er poorten open staan kun je laten controleren op de site www.grc.com onder "Shields Up".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.