Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

problemen met 3com netwerkkaart

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Ik wil graag mijn PC (win98) aansluiten aan mijn laptop (win XP)
  Nu heb ik een 3com netwerkkaart (3c900-combo) geplaatst en drivers (van internet geplukt) geinstalleerd. Nu lijkt de kaart goed geinstalleerd te zijn want windows geeft geen uitroeptekens en/of rode kruizen.
  Wanneer ik nu via mijn modem wil internetten, maakt de computer wel verbinding met de provider maar er kunnen geen webpagina's gevonden worden.
  Aan het netwerk proberen ben ik dus nog niet toe gekomen want de internetverbinding moet wel blijven werken.

  Someone, help me!!!!!

  Wat doe ik verkeerd, welke instellingen moeten gewijzigd worden.
  Ik weet het niet meer. :(
 • Kijk eens of je misschien IRQ conflicten hebt. Zo ja probeer de netwerkkaart eens in een ander pci slot. meestal moet je het pci slot onder je videokaart vrijlaten omdat die meestal op het zelfde irq zitten. In windows 98 kun je dat zien dor naar start- programmas-bureau accesories- systeem werkset- systeeminfo te gaan. daar kun je de irq's zien.
 • In ander vrij PCI slot treed het zelfde probleem op. Windows geeft nergens conflicten aan.

  :cry: :cry: :cry: Still needs some help. :cry: :cry: :cry:
 • sorry

  verkeerde knop te pakken..
 • Welke ISP?
 • Wat bedoel je met ISP? :o
 • Internet Service Provider…. Oftwel van wie heb je Internet
 • ISP = Tiscali, gewoon analoog met modem (56K) 8)
 • het is natuurlijk wel nodig eerst de "netwerkstuff" van windows xp te installeren op de win98 computer. in het autostart scherm wat je krijgt als je de windows xp cd in je windows 98 computer drukt staat een optie "netwerk instellen" ofzo. doorloop dit proces. veel kans dat alles ineens vlekkeloos draait.
 • Kijk voor je verder ga met je verbindingen je instellingen naar Tiscali eens na en kijk of je mbv WINIPCFG de netwerkinstellingen van Tiscali goed binnenkrijg, zoals IP, SubnetMask, Default gateway, en DNS-servers.

  Pas op met WINIPCFG, want je ziet ook de instellingen van je netwerkkaart. Je krijgt een comboboxje (dropdown, met driehoekig pijltje) waar je ook je modeinstellingen kan zien.
 • Lijkt mij allemaal goed te staan. Het klopt met de gegevens op de site van Tiscali.
  Waarom staat de DNS server van Tiscali ook bij de 3com aangegeven?
  Ik heb DNS uitgeschakeld staan voor het netwerk. :-?
 • Probeer het volgende eens in een Dosbox te doen:
  "ping yahoo.com" (dan zou je een reply moeten krijgen van 64.58.79.230)
  Als dit niet werkt, moet je eens
  "ping 64.58.79.230" moeten doen.

  Laat eens weten wat de reply's zijn, want 1 van die twee zou het moeten doen.
  (onnodig natuurlijk om te zeggen dat je eerst ingebeld moet zijn)
 • :cry: :cry: :cry: Helaas, ze werken beide niet. :cry: :cry: :cry:
 • Plaats eens een plaatje van je WINIPCFG van de inbelfunctie (uitgebreid) en ook van de andere adapters die in WINIPCFG staan.
  Want volgens mij bel je in, maar krijg je de verkeerde waarden. Hierdoor zal je PC naar het verkeerde address zijn requests sturen.
  Ook een uitdraai van je "route print", dit doe je door een dos-box te openen en hier "route print" te typen.
 • Zal het proberen!!!
  Ze zijn hier te vinden;  Mysterie is nog niet opgelost
 • Een paar dingen zijns mij nog niet duidelijk: Op welke computer zit de modem? Verder is het mij niet duidelijk wat je tot nog toe precies gedaan hebt, met wat betreft het internet delen. Ook is het mij eigenlijk niet duidelijk of het internet op de computer met het modem vlekkeloos werkt. Ergens een opmerking gezien dat de modem wel werkt maar geen webpagina's ophaalt. Ik ben dus zelf de kluts kwijt.
 • Voor de duidelijkheid:

  Desktop PC; Win 98 met modem en 3com netwerkkaart.
  Laptop; WinXP pro.

  Met de desktop pc kan ik internetten via modem(56K) met tiscali als provider.

  Ik wil een netwerk verbinding tussen de desktop en laptop. Alleen voor overzetten van data, gedeeld internetten hoef ik niet.
  Maar ik wil wel kunnen blijven internetten met de desktop. Dit werkt niet meer zodra de 3com kaart geinstalleerd is. Er kunnen geen webpagina's gevonden worden.

  Ik sta op het punt een andere netwerkkaart aan te schaffen.
  Help me!!!
 • [quote:1315d57e77="Mr. Tim."]Maar ik wil wel kunnen blijven internetten met de desktop. Dit werkt niet meer zodra de 3com kaart geinstalleerd is. Er kunnen geen webpagina's gevonden worden.[/quote:1315d57e77] Modem (extern netwerk) en het thuisnetwerk zouden elkaar niet mogen beïnvloeden. Ik zie eigenlijk maar 1 vreemde instelling, dat is het IP adres van de 3COM netwerkkaart. Deze zou moeten beginnen met 192 (Klasse C). Het DNS adres krijg je dacht ik cadeau van de PPP instelling. De meeste providers stellen de PPP verbinding (voor wat betreft DNS, gateway en zo) automatisch in. In zo'n geval zouden die instellingen op automatisch mogen staan.
 • Sorry, Typfoutje,

  Geloof me, het probleem treed nog steeds op ook met 192…….
 • [quote:c80594f90e="Mr. Tim."]Geloof me, het probleem treed nog steeds op ook met 192…….[/quote:c80594f90e] Okay. Tja, ik zou het zo niet weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.