Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[Smoothwall] Probleem met Web Interface

Anoniem
BasHamar
2 antwoorden
 • Beste mensen,

  Allereerst: ik heb uitgebreid op dit forum gezocht én de installationguide + faq doorgelezen, maar ik heb het antwoord vooralsnog niet kunnen vinden.

  [b:68ae65a750]Huidige Situatie[/b:68ae65a750]

  Ik heb een oude Windows PC en daarop heb ik Smoothwall 1.0 geïnstalleerd, dus Windows staat er niet langer op. De installatie liep na enige problemen met de bootdiskette verder voorspoedig en beide netwerkkaarten werden herkend. De netwerkkaarten zijn identiek, ze bevatten een Realtek chipset.

  Als ik direct met de computer (dus via eigen toetsenbord) inlog als 'root' of 'setup' dan lukt dat, daar verder geen probleem, maar inloggen als 'admin' lukt niet, zelfs niet als ik het wachtwoord opnieuw invoer via de setup.

  Ook lukt het niet om via een cross-cable toegang te krijgen tot Web Interface van Smoothwall, de server geeft simpelweg geen thuis. Pingen naar het netwerkadres (192.168.0.1) lukt wel, en de DHCP server heeft ook een IP-adres aan mijn computer gegeven.

  [b:68ae65a750]Vraag[/b:68ae65a750]

  Is er iemand die mij kan helpen met dit probleem, ik wil namelijk heel erg graag Smoothwall gebruiken om internet (ADSL) te kunnen delen, maar ik weet gewoon niet meer wat ik moet of kan doen.

  Alle hulp of suggesties, hoe klein ook, is/zijn welkom.

  - Bas
 • Je moet smoothwall ook benaderen op poort 81 (insecure) of via 445 (ssl)

  dus http://192.168.0.1:81 of
  https://192.168.0.1:445

  Smoothwall draait nl niet op de standaard internetpoort 80.

  Als ik het me goed herinner heb je het admin account juist alleen maar nodig om de webinterface te gebruiken, de root en setup gebruik je om de machine vanaf de router zelf te configureren

  Bovendien is deze Manual erg goed!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.