Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Volgorde van installeren hardware router

Anoniem
DJRY
4 antwoorden
 • Ik heb het hele forum goed doorgezocht (ook de sticky) maar kan mijn probleem niet vinden.

  Ik heb een adsl-verbinding met een ethernetmodem. De adsl-verbinding is operationeel. Ik heb een pc met een netwerkkaart. Deze kaart is tijdens het installeren van W-XP pro geinstalleerd met de defaultwaarden.
  Ik heb een tweede pc met een netwerkkaart;ook geinstalleerd met de defaultwaarden. Ik wil tussen mijn modem een hardware router plaatsen en mijn 2 pc's op de router aansluiten. Mijn probleem is dat ik niet weet wat ik als eerste moet doen.
  Moet ik eerst de router conform de handleiding plaatsen en configureren(ik bedoel hiermee het http:/192.168.1.1 verhaal) of moet ik eerst op mijn pc de vereiste netwerk-instelling aanbrengen (IP-address, DNS instellingen etc)?

  Wie kan me vertellen wat ik moet doen? Of heeft iemand een web-site voor me(engels, ned,duits) waar duidelijk beschreven staat wat de juiste volgorde is (en dan voor een hardware router, niet voor een hub, switch o.i.d.)?
 • Eerst je internet verbinding verwijderen, daarna de router installeren, dan je netwerkverbinding in orde maken volgens handleiding van je router.

  Hierna kun je je internetinstellingen maken in je router (meestal via je browser dit staat in je handleding omschreven).

  btw, welke router gebruik je?
 • Tsja, da's een goeie, mijn router staat thuis en ik heb hier alleen de user guide. Er staat Internet Broadband Router op maar het lijkt me sterk dat dat het merk is.Hij is in ieder geval geschikt voor een xDSL en een Cable modem. Overigens die user guide suggereert(maar erg duidelijk is hij niet, vandaar mijn vraag in dit forum) dat ik eerst een stukje TCP/IP setting moet uitvoeren voordat ik mijn router ga configureren. Wat kan kan er gebeuren als ik eerst TCP/IPsettings doe en dan pas mijn router configueer? Want als ik jou goed begrijp dan moet ik eerst mijn router configureren en dan pas de TCP/IP settings.
 • je moet eerst je router hardwarematig installeren, daarna je tcp/ip settings aanpassen, zodat je met de router kunt communiceren. (volgorde is niet echt belangrijk daarbij)

  wanneer je verbinding met de router kunt maken, stel je de internet verbinding (vanaf je pc) in je router in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.