Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welke router?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Euhm ik weet het, ik weet het er zijn hier al zovéél vragen over gesteld maar ik zie echter door de bomen het bos niet meer!

  Ik zit nu met een Alcatel Speedtouch usb modem (juist ja, die groene platvis lookalike) met adsl te internetten via Planet. Nu wil ik dus een router aanschaffen en eigenlijk heb ik 2 opties in gedachten:

  1) De Draytek Vigor 2200usb
  2) De E-tech router with built in adsl modem

  Ik weet echter niet welke optie ik moet kiezen.
  Kan iemand me misschien vertellen welke ik moet kiezen en wat de voordelen/nadelen tov elkaar zijn?

  Ik lees vooral dat de E-tech erg zuigt. Hebben jullie die ervaring ook?

  Alvast bedankt voor jullie reacties!
 • Heb de 2200USB al meer dan een jaar probleemloos draaien. Werkt erg prettig. Ik kan er alles mee wat ik wil. Voor info en specs zie de website: http://www.draytek.nl/vigor.php?show=2200usb

  Suc6 met je keuze
 • [quote:dce251556f="Sellis"]Heb de 2200USB al meer dan een jaar probleemloos draaien. Werkt erg prettig. Ik kan er alles mee wat ik wil. Voor info en specs zie de website: http://www.draytek.nl/vigor.php?show=2200usb

  Suc6 met je keuze[/quote:dce251556f]

  Bedankt voor je antwoord.
  De link kende ik natuurlijk al maar maakt niets uit.

  De reden waarom ik eigenlijk twijfel is dat je met optie 1 nog altijd gebonden zit aan je usb modem en bij optie 2 dus niet. Echter wordt je bij optie 1 beperkt door je usb modem wat ik zo lees overal. Ik weet echter niet zo wat men hiermee precies bedoeld. Het heeft geloof ik iets met de snelheid te maken. Maar goed jij hebt hier dus zeer positieve ervaringen mee?
 • [quote:3ae9e6c76a="Sellis"]Heb de 2200USB al meer dan een jaar probleemloos draaien. Werkt erg prettig. Ik kan er alles mee wat ik wil. Voor info en specs zie de website: http://www.draytek.nl/vigor.php?show=2200usb

  Suc6 met je keuze[/quote:3ae9e6c76a]

  Wil je niet tegen spreken hoor maar ik heb bij een goede vriend een avond zitten kl#ten om genoemde combinatie werkend te krijgen, NIET dus :evil:
  Schijnt dat Speedtouch USB modem voorzien moet zijn van een bepaalde firmware (nergens te krijgen, althans langs officiele weg dan) om probleemloos te kunnen werken
  USB router de volgende dag omgeruild voor de 2600 versie met ingebouwd modem.
  Welke firmware versie erop moet staan weet ik niet meer, wellicht kunnen jullie vergelijken??
  suc6
 • Ik heb aan het modem nooit iets gedaan. De router was in een vloek en een zucht in de lucht, terwijl ik er toen geen enkel verstand van had. Ik heb het modem dus al wel een tijdje! Het USB ADSL modem moest eerst geconfigureerd worden op een pc. Met een bijgeleverde tool (bij de router) werden de instellingen geladen van de pc naar de router (via een ingegeven IP adres) en draaien met die hap.

  Weet verder geen anderen die diezelfde router hebben, dus geen vergelijk.

  Suc6
 • Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Draytek Vigor 2600. Adsl modem en router inéén. Hopelijk een goede keuze? Deze week nog zou ik hem ontvangen, ben eens benieuwd…

  -The Scratcher-
 • laat je bevindingen maar horen, kijk in de snelstarthandleiding en je kunt alle instellingen overnemen, je hoeft niet meer in te bellen, piece of cake
  suc6
 • Heel veel plezier ermee. De 2600 is ook een prima keuze!
 • [quote:cfee304621="Ochem@n"]laat je bevindingen maar horen, kijk in de snelstarthandleiding en je kunt alle instellingen overnemen, je hoeft niet meer in te bellen, piece of cake
  suc6[/quote:cfee304621]

  Heb hem nu een klein weekje draaien. Moet zeggen de installatie was een fluitje van een cent en was zo gepiept. Werkt lekker stabiel en nog nergens geen problemen mee gehad. Er zijn behoorlijk wat instellingen mogelijk zag ik maar dat moet ik nog uitzoeken wat ik daar allemaal mee kan. Het meeste zegt me niks.

  Het enige min-puntje vind ik de ledjes. Als er eentje brand dan lichten de ledjes die er naast liggen ook (lichtjes) op. Zo kun je eigenlijk slecht zien welke er nu écht branden. Voor zo`n prijs vind ik dit erg slordig over komen!
 • Het enige min-puntje vind ik de ledjes. Als er eentje brand dan lichten de ledjes die er naast liggen ook (lichtjes) op. Zo kun je eigenlijk slecht zien welke er nu écht branden. Voor zo`n prijs vind ik dit erg slordig over komen!

  Moet je eerlijk zeggen dat me dat niet eens zo opviel, ding staat ergens op de onderste plank van me kast, kijk ernaar als er een probleempje dreigt te zijn, maar je hebt gelijk.
  De router heeft uitgebreide geavanceerde instellingsmogelijkheden welke je op de goedkopere routers niet zo gauw tegenkomt, ook de uitgebreide ondersteuning op de website is prima in orde.
  Voor mij telt gebruiksgemak, betrouwbaarheid, ondersteuning en stabiliteit; prijs komt als tweede.
  Ik ben bij mijn router (Draytek Vigor 200E) nog geen echte problemen tegengekomen.
  Installeer echter niet zo maar een nieuwe firmware als alles goed werkt, kan wel eens vervelende verrassingen opleveren :oops:
 • Wil zelf ook een router aanschaffen. Dacht eerst aan de Barricade van smc. Maar lees nu veel over de Draytek. Heb breedband kabel via essent en wil op de router ook een (netwerk ) printer ( hp laserjet 5l) kunnen aansluiten. Is de 2600 draytek dan een goede keuze? En zit daarnaast ook een aansluiting voor de telefoon als ik later ook nog isdn of iets dergelijks wil gebruiken?
  Kan iemand mij raad geven?
  bedankt
  jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.