Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows XP Pro en thuisnetwerktroubles

Anoniem
Thorall
3 antwoorden
 • :( Ik heb een thuisnetwerkje met 2 desktops (AMD 950 en PIII 500) en een laptop (Compaq N600c; PIII 1,2). Op alledrie draait winXP. Eén desktop (PIII 500) wordt m.n. door mijn kinderen gebruikt. De andere desktop is de computer waarop ik thuiswerk. Omdat ik op mijn werk de laptop gebruik, neem ik die regel mee om bestanden over te zetten en te synchroniseren (Vice Versa plus). Dat ging 'goed' tot recent, en waarom weet ik niet. Al eerder kon ik vanaf mijn desktop de laptop niet benaderen; wel kon ik vanaf de laptop de desktop benaderen indien deze wel aanstond maar niemand ingelogd was; kontakt tussen de laptop en de kinderdesktop is nooit een probleem geweest. Nu loopt het helemaal niet meer en krijg ik steeds de foutmelding: '\\JLN niet toegankelijk…. u hebt mogelijk niet de juiste machtigingen.Neem contact op….onvoldoende opslagruimte op de server beschikbaar om deze opdracht te verwerken'.
  Internet, e-mail kan vanaf alledrie zonder problemen. De desktops zijn via een eigen netwerkkaart met een Vigor 2200E router verbonden aan een Alcatel ADSL modem. De Compaq maakt een draadloze verbinding via een Intel Gateway, welke weer is aangesloten op de router.
  De firewall is ZoneAlarm (staat uit voor de trusted zone) en Norton antivirus staat aan op allen.
  De betreffende mappen zijn gedeeld met ook schrijf/wijzig rechten.

  Hoe los ik dit op? Is het bouwen van een server (ik heb nog een AMD K2-400 MSI moederbord etc.), bijv. windows 2000 server, een oplossing?
 • Je beschrijving is wat beperkt om te kunnen bepalen wat er nou gebeurt…
  wat je nog ff zou moeten weergeven is:
  - komt de melding "\\JLN niet toegankelijk" zo gauw je de machinenaam in "netwerkomgeving" aanklikt, of pas nadat je naam en wachtwoord hebt opgegeven ?
  - Kan je JLN of het bijbehorende IP-adres pingen ?
  - Heb je uberhaupt netwerkverbinding ??

  Ik zal een oogje houden op deze tread, dus laat maar ff wetuh :)

  Groeten,
  Thorall
 • beste Thorall,

  1 - ik heb netwerkverbinding, want ik kan vanaf alle 3 de computers mijn thuisnetwerk zien met alle 3 de computers zichtbaar. Ik kan ook op alle 3 klikken in bijv. verkenner en dan de gedeelde mappen op de conputers zien, incl. printers etc. Het probleem ontstaat wanneer ik op één van de gedeelde mappen klik om die nader te bezien. Dan krijg ik genoemde foutmelding

  2 - pingen lukt ook vanaf alle 3 de computers naar de andere in het netwerk

  3 - ik heb op mijn eigen desktop (JLN) 602Pro LANSUITE draaien als mailserver en kan vanaf elke computer LANSUITE benaderen, email ontvangen en verzenden en de webmailclient starten met succes.

  Gezien andere 'problemenberichten' in dit forum, krijg ik toch het idee dat het iets intrinsieks in winXP is (dan weer wel goed thuisnetwerk, dan weer niet !!??)

  Groeten
  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.