Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Klein netwerkprobleem (hoop ik)

Anoniem
HermanH
4 antwoorden
 • Ik ga er een lang verhaal van maken anders worden die vragen mij later waarschiojnlijk toch nog gesteld. Om te beginnen wil ik zeggen dat ik dit forum van te voren goed heb doorgeken maar geen topic heb kunnen vinden met dit probleem.

  We hebben thuis twee desktop computers die via een router internet en bestanden van elkaar delen. Dit werkt allemaal perfect. Nou hebben we afgelopen week op de router een laptop aangesloten en ook hierop werkt bijna alles perfect (btw alle drie de comps. win xp). Kan internetten op die computer kan de gesharede bestanden van de andere twee computers kopieren, enz. De twee hoofdcomputers, om ze zo maar eens te noemen, zien de laptop ook staan bij de netwerklocatie's, kunnen zelfs de gesharede map open die zo ingesteld staat op die laptop, maar als er dan een bestandje (bijv een mp3) geklikt wordt lopen allebei die hoofdcomputers vast.

  Weet iemand wat hier de oorzaak van kan zijn?
 • Mogelijke oorzaken:
  - defecte kabel (1 draadje)
  - Problemen met auto-detectie van de snelheid van de netwerkkaart.

  De laatste is het waarschijnlijkst.
 • Weet je toevallig ook hoe je zo'n probleem met de autodetectie van de snelheid van de netwerkkaart op kunt lossen Herman?
 • Krijg nu de hele tijd als foutmelding als ik een bestand van de laptop naar een van de hoofcomputers wil kopieren: pad te lang. Weet iemand wat dit betekent?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.