Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen verbinding @home

Anoniem
None
34 antwoorden
  • Bij een vriend van mij hebben ze @home kabelinternet. OS is Windows 2000 professional. In het kabelmodem is het macadres van de nic bekend gemaakt. Nu hebben ze er even een andere pc met nic aangehangen, en nu doet de oorspronkelijke pc het niet meer. Althans, kabelinternet niet. Moet het mac-adres opnieuw bekend gemaakt worden? De IP-instellingen zijn dusdanig dat de pc automatisch een ip nummer krijgt. Ipconfig gedaan, geen gateway adres bekend. ipconfig release en renew hebben geen effect. De nic heeft wel verbinding, de lampjes zijn aan. Er is verder niets veranderd aan de instellingen. We komen met geen mogelijkheid meer op internet :( . Kan het zijn dat het modem gereset moet worden?
  • heb je de stekker uit de modem al getrokken voor een minuutje?….

    loopt zijn cache leeg vervolgens ff release / renew…werkt meestal wel
  • bovenstaande geprobeerd, maar dit lukt niet hiermee. Ik blijf hetzelfde probleem houden. Hij vind zijn dhcp niet.
  • @home maar even bellen dan
  • @home maar even bellen dan…misschien toch dat die nic probs heeft verrorzaakt…of je modem is kduk
  • Nee, kabelmodem is goed. Zitten nog 2 andere pc's op aangesloten en die kunnen wel werken. NIC? lijkt me stug. Kan ook een oplossing zijn om NIC eruit te halen, pc opnieuw opstarten. Afsluiten en NIC er weer in, zodat ie zich weer in de standaard settings stelt?
  • [quote:2c04dd978c]Zitten nog 2 andere pc's op aangesloten en die kunnen wel werken. [/quote:2c04dd978c]

    Dus je maakt gebruik van een hub, switch of router? Wat zijn daar dan de instellingen van? Of heeft dat kabelmodem meerdere aansluitingen?

    Bart
  • Er zitten in totaal 3 pc's in het netwerkje. Alledrie aangesloten op een hub. Vandaar uit gaan ze naar het modem. In het modem zijn de drie NIC's geconfigureerd. Wat is er nu gebeurd: werkend systeem, iemand heeft zijn laptop i.p.v. pc aangesloten op de kabel via de lan poort. Daarop kreeg hij geen verbinding met internet. UTP kabel terug in de pc gestoken, en die kreeg toen geen verbinding meer met de standaard gateway. Ipconfig
    elease en
    enew gedaan, modem gereset, weer release gedaan. Alles geen resultaat. Aan de hand van de lampjes van de NIC is te zien dat er wel verkeer plaats vindt, maar de pc is met geen mogelijkheid in het netwerk op te nemen.

  • Ik neem aan dat het modem een IP adres heeft. Kan je het modem en/of andere pc's pingen?

    Bart
  • nee
  • Ook niet als je de pc herstart? Wat krijg je op ping 127.0.0.1?

    Bart
  • hey!!! die idd doet het wel. Weet niet van wat dat is???
  • 127.0.0.1 is je "local host" oftewel je pingt je zelf. Nu weet je iig dat je netwerkkaart OK en dat Tcp/Ip correct geinstalleerd is :wink:

    Maar verder dan je eigen pc kom je dus niet? Dan zou ik eerst je bekabeling eens nakijken.

    Bart
  • en als je de boel om te testen even handmatig in je tcp ip instellingen invoert?
  • Dat is niet nodig, want Windows gebruikt gewoon het laatst toegekende IP adres, als ie geen nieuwe kan verkrijgen.

    Bart
  • nou volgens mij niet …hij stapt over op zg fake range als ie geen ip kan krijgen nl 169.x.x.x range…..en niet op de laatste die stel 192.168.x.x was…test maar voor jezelf door de kabel eruit te trekken en je pc opnieuw te starten
  • Dat is pas als de lease verlopen is en ie geen nieuwe kan krijgen. Maar ook dan moet je kunnen pingen als de rest van het netwerk in orde is…
    Ik wil maar zeggen, een eigen IP adres heb je altijd.

    Bart
  • precies als de lease verlopen is….maar aangezien dhcp van die modem niet werkt voor dit systeem krijgt ie dus niks en stapt ie over 169 adres…..volgens mij is het ook nog zo dat ie subnet 255.0.0.0 pakt dus er valt niks te pingen…subnet van die modem zal op 255.255.255.0
    of 255.255.254.0 liggen…

    correct me if i am wrong
  • Een standaard lease duurt 8 dagen (onder Win2000 tenminste…) en zo oud is deze thread nog niet, dus hij heeft waarschijnlijk nog zijn oude adres :wink:
    En anders even de settings checken ja als inderdaad ook het subnetmask veranderd in 255.0.0.0, maar daar heb ik nog niet eerder van gehoord.

    Bart
  • ik geloof dat subnet 255.255.0.0 is. zal dat morgen eens checken. get back to you.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.