Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wireless adapter werkt niet op ME

Anoniem
Samtosha
5 antwoorden
 • Dag forumleden,

  Ik heb thuis een draadloosnetwerk (e-tech wireless router), en werkt zo goed als perfect. Al enige tijd probeer ik bij m'n buuf een wireless usb adapter op haar computer te installeren, zodat we de adslverbinding kunnen delen.

  Zelf gebruikt ze een analoge inbelverbinding voor internet. Ik heb twee usb adapter van verschillende merken (edimax/target) geinstalleerd, maar zonder succes. Ze heeft als OS windows ME.

  Het probleem voor beide adapters is als volgt:
  Ik installeer de adapter met bijbehorende drivers en alles werkt zo goed als naar behoren. De adapter heeft verbinding met het draadloze netwerk en zeer goed ontvangst (te zien aan het icoontje in de system tray, WEP is ook goed ingesteld). Ik configureer de ip-instelling zoals het moet. Maar vervolgens lukt het maar niet om het internet op te komen. Het lukt me ook niet om de gateway te pingen.

  Het rare is ook dat als ik, na de installatie van de usb adapter, via de analoge lijn bij de provider inbel ik ook geen verbinding met internet kan krijgen.

  Ik kan alleen nog maar alles goed krijgen door een system restore te doen, naar een eerdere configuratie.

  Ze heeft ook een netwerkkaart in haar computer zitten. Wanneer ik, voor de adapter installatie, haar computer via de netwerkkaart aan m'n router koppel, dan is er geen probleem. Na installatie kan ik wederom geen verbinding krijgen.

  Wie kan mij helpen? Wat doe ME in deze situatie? Heeft iemand suggesties? Is het misschien mogelijk om een accespoint op de netwerkkaart aan te sluiten en zo contact te maken met het draadloze netwerk (dus niet via usb)?

  Alvast bedankt.
 • Niemand een suggestie? :o
 • ME ondersteund geen USB, er zijn wel patches in omloop die USB ondersteuning mogelijk maken, echter de praktijk wijst uit dat deze meestal problemen opleveren. De "vroegste" versie die USB ondersteund is SE.
 • ME ondersteunt wel degelijk usb.
  Een oplossing zou ik helaas niet weten.
 • [quote:bf40190896="red1"]ME ondersteunt wel degelijk usb.
  Een oplossing zou ik helaas niet weten.[/quote:bf40190896]
  Oeps, je hebt gelijk, even vergeten dat ME uitkwam ná SE…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.