Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router voor meer dan 4 computers

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik woon in een studentenhuis en wij wilden binnenkort kabelinternet nemen, mijn idee was om dit met een router te gaan verdelen naar de verschillende pc's. Er is echter één probleem, we wonen met z'n vijven in het huis en er moeten dan dus ook vijf aansluitingen komen voor het netwerk. Alle routers die ik echter tegenkom hebben 4 aansluitingen, weet iemand een betaalbare router met meer dan 4 aansluitingen of een andere oplossing hiervoor.
  Een computer als router gebruiken en dan een HUB of switch erbij zie ik niet als oplossing, hier hebben we de ruimte niet echt voor en sleept ook weer andere problemen met zich mee.
  Bedankt!
 • SMC7008BR Residential Gateway with built-in 7 port 10/100Mbsp Switch
 • Meestal heeft één van de routerpoorten een zgn. uplink-functie. Als je de poort op die functie instelt, kun je daarop een hub of een switch aansluiten, en op die manier heb je er dus 4 poorten (uitgaande van een hub of een switch met 4 poorten) bij, in totaal dus 7 poorten.
  Je hoeft dus geen computer als router te gebruiken, het vraagt niet veel ruimte (kastje hub of switch), en het lijkt me goedkoper dan een nieuwe router met meer poorten.
 • Misschien is het well handiger om een draadloos netwerk aan te leggen?.. heb je ook geen gedoe met kabels. En er kunnen wel tientallen computers op 1 router.
 • [quote:346ee510ee="Maribex"]Meestal heeft één van de routerpoorten een zgn. uplink-functie. Als je de poort op die functie instelt, kun je daarop een hub of een switch aansluiten, en op die manier heb je er dus 4 poorten (uitgaande van een hub of een switch met 4 poorten) bij, in totaal dus 7 poorten.
  Je hoeft dus geen computer als router te gebruiken, het vraagt niet veel ruimte (kastje hub of switch), en het lijkt me goedkoper dan een nieuwe router met meer poorten.[/quote:346ee510ee]

  We hebben nog geen router dus in principe is het aanschaffen van een router met meer poorten is niet het probleem, maar mocht die bijna niet te vinden zijn dan is die uplink functie zeker wel handig. Het biedt dan ook de mogelijkheiden voor meerdere uitbreidingen, al denk ik niet dat dat nodig is. Maar toch bedankt!
 • Hoi Erik
  Zoals eerder vermeld is de SMX 7008BR XDLS router/7 PortSw/Print een goede keus. Is echter niet goedkoop, n.l. 198 Euro. Deze heeft een 7 poort switch (geen hub) en een printerpoort. Indien je nu op internet kunt, kun je kijken op www.aha-computer.de.
  Groetjes
  TKB Jac
 • Hier wordt een 4-poorts modem/router gebruikt, waarvan de lijnen naar diverse ruimtes lopen. In ruimtes met meer dan 1 pc staat een switch (de betere switches kun je altijd achter iedere willekeurige poort van een router hangen)

  Op die manier hoef je tenminste geen hele bossen kabels naar 1 punt te trekken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.