Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos internetten!!!! HELP!!!!

Anoniem
25061
9 antwoorden
 • Mijn buurvrouw heeft internet (adsl)
  nu wil ik bij haar een hub aansluiten (HOE??????ADSL!)

  dan loopt er 1 draad naar haar pc vanuit de 1e uitgang van die hub
  en uit de 2e uitgang wil ik DRAADLOOS een verbinding maken naar mijn huis (zo'n 10 meter van elkaar)

  zo kan ik dus via haar verbinding internetten

  Downloaden en Surfen zal wel langzamer gaan omdat t draadloos is maar dat maakt niet zoveel uit. ALS 'T MAAR KAN!!!

  ->hub -> haar pc met draad
  dus: internet (adsl) -> |
  -> mijn pc draadloos

  hoeveel kost zo'n 'draadloze draad' (graag t goedkoopst)
  en zo'n hub? (echt hub, niet via netwerkkaarten, als haar pc uitstaat kan ik niet meer internetten)

  en heeft iemand wat meer ervaring? kan die mij info geven?

  Alvast Bedankt!

  HP
 • Dat wordt dus een draadloze router… met een hub ga je dat niet echt redden…

  tel maar op +/- 300€
 • Je kan natuurlijk ook de PC van je buurvrouw als Router gebruiken.
  In die PC moeten dan twee netwerkkaarten zitten. Eén voor de internet verbinding, en één naar de switch met Wireless Accespoint.
  In je eigen PC moet je dan een Wifi kaartje pluggen.
  Nadeel is dan wel dat je buuv haar PC aan moet staan als je wilt internetten. Anders is het enige alternatief een losse router met Wireless Accesspoint.

  Er kan echter niet gegarandeerd worden dat het ook werkt. Wat voor muur zit er tussen jou en je buuv. Als dat gewapend beton is dan kon het wel eens moeilijk worden. Ik heb thuis ook problemen om door de vloeren heen te komen. Door één verdieping gaat nog net, door twee verdiepingen werkt echt niet goed meer.

  Suc6
 • Bedankt voor de snelle reacties.

  Maar ga duidelijk niet voor die 2e optie (2 netwerkkaarten)
  Dan hangt je verbinding echt duidelijk af van de pc van m´n buuv.

  Ik ga dan denk ik voor de draadloze router.

  Kunnen jullie me daar iets meer over vertellen?
  Prijs? Aansluitingen? A.u.b. zo simpel mogelijk uitleg.

  Alvast bedankt.

  Tussen mij en mn buuv zit trouwens zo´n 8 a 9 meter straat
 • dat betekend dat je behalve die straat ook minimaal 2x muur tegenkomt….

  vergeet het maar om op een betaalbare manier een stabiele draadloze verbinding te krijgen….
 • Ben sinds het weekend gebruiker van een US-robotics wireless set (22Mbps). Als ik de documentatie op hun website moet geloven, is de verbinding daarvan beter dan de convetionele 11Mbps apparaten. Twee muren gaat bij mij probleemloos (begane grond/zolder, begane grond/buren), maar het blijft altijd afwachten. Je zou de afspraak moet proberen te maken of je het kan uit proberen.
  Ik heb de set, router + PCMIA kaart, voor 240 euro gekocht bij PCsnel.nl te Amsterdam, maar ook bij takeitnow.nl kun je hem voor die prijs kopen. PCI kaartje is geloof ik zelfs nog iets goedkoper.
 • [quote:ef53bee41f="Peter Vooges"]Ben sinds het weekend gebruiker van een US-robotics wireless set (22Mbps). Als ik de documentatie op hun website moet geloven, is de verbinding daarvan beter dan de convetionele 11Mbps apparaten. Twee muren gaat bij mij probleemloos (begane grond/zolder, begane grond/buren), maar het blijft altijd afwachten. Je zou de afspraak moet proberen te maken of je het kan uit proberen.
  Ik heb de set, router + PCMIA kaart, voor 240 euro gekocht bij PCsnel.nl te Amsterdam, maar ook bij takeitnow.nl kun je hem voor die prijs kopen. PCI kaartje is geloof ik zelfs nog iets goedkoper.[/quote:ef53bee41f]

  Ik heb exact dezelfde (USR8022), maar ik kom dus niet draadloos door mijn twee vloeren heen, althans niet stabiel. Soms werkt ut, meestal niet. Prijs is ongeveer hetzelfde als wat ik heb betaald.
 • [quote:0a8122245e="Peter Vooges"]Ben sinds het weekend gebruiker van een US-robotics wireless set (22Mbps). Als ik de documentatie op hun website moet geloven, is de verbinding daarvan beter dan de convetionele 11Mbps apparaten. Twee muren gaat bij mij probleemloos (begane grond/zolder, begane grond/buren), maar het blijft altijd afwachten. Je zou de afspraak moet proberen te maken of je het kan uit proberen.
  Ik heb de set, router + PCMIA kaart, voor 240 euro gekocht bij PCsnel.nl te Amsterdam, maar ook bij takeitnow.nl kun je hem voor die prijs kopen. PCI kaartje is geloof ik zelfs nog iets goedkoper.[/quote:0a8122245e]

  Ik heb exact dezelfde (USR8022), maar ik kom dus niet draadloos door mijn twee vloeren heen, althans niet stabiel. Soms werkt ut, meestal niet. Prijs is ongeveer hetzelfde als wat ik heb betaald.
 • Waarmee je dus bevestigd dat je niet blind kunt varen op commerciële verhalen, maar het op je eigen lokatie zult moeten uit proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.