Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel Internet kunnen delen, maar geen bestanden

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Heb een netwerkje van twee computer, verbonden met elkaar via hub, besturingssysteem Windows XP op beide machines. Internet delen gaat prima. Wizards gedraaid voor het opzetten van een thuisnetwerkje, maart het lukt niet om mappen op zichtbaar te maken op een van beide computers.
  Naar mijn weten staan alle instellingen goed (ook printer- en filesharing).

  Wie kan mij stap voor stap uitleggen wat ik nu precies moet doen, of hoe ik het probleem kan oplossen.

  Alvast dank

  Bart Potma
  haringsma.potma@hccnet.nl
 • Je moet om te beginnen de optie "bestanden delen" aan hebben staan (dat zit OK zeg je)
  Dan moet je ook nog mappen delen. Dit doe je door rechts op een map of schijf te klikken en dan de optie delen te kiezen. De instellingen die je dan krijgt spreken verder voor zich. Als je dat gedaan hebt verschijnt er een handje onder de betreffende map of schijf om aan te geven dat deze map of schijf gedeeld word met andere gebruikers op het netwerk.
  Deze mappen of schijven zijn nu ook zichtbaar onder netwerk omgeving.
  Mocht de optie "delen" niet beschikbaar zijn als je rechts op een map of schijf klikt dan is de optie "bestanden delen" niet ingeschakeld.
  Hoe je dat onder XP aanzet weet ik niet want ik gebruik geen XP.

  Let wel op dat je je mappen/schijven deelt als "alleen lezen" anders hebben andere netwerk gebruikers ook schrijfrechten en dat kan erg vervelende gevolgen hebben.

  Ik hoop dat hiermee je probleem is opgelost.
 • In aanvulling op het eerder gegeven antwoord: je netwerk(mappen) kun je normaal gesproken terugvinden onder "Mijn netwerklocaties" in Internet explorer. Nog mooier is natuurlijk die gedeelde mappen terug te vinden als ware het een aparte schijf. Dit laatste kun je in XP bereiken door in Internet-explorer onder Extra een netwerkverbinding te maken. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, want het enige is dat je de locatie moet instellen. In Internet explorer verschijnt deze gedeelde map dan als een nieuw schijfstation, bijv. \\naam computer\naam gedeelde map (X: )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.