Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkje zelf aanleggen?

Anoniem
Asterix62_09
11 antwoorden
 • Wil zelf een netwerkje aanleggen en heb even jullie hulp nodig.
  Het volgende heb ik:
  Een oude 350 mhz computer Win98SE met internetkaart geschikt voor de kabel breedband van Athome: op internet 21041-gebaseerde ethernetcontroller. Werkt nu al. Met daarbij een printer HP 5L.( Deze computer is ook al voorzien van een 4 port usb upgrade -pci kaart: 114061 sw-pci-usb-4P, hotswap ja, datatransmissie 1.5/12 Mbps, breedte Roadmap 200Mbps. perifere apparaten: oa LANadapter)
  Heb nu een laptop erbij gekocht, zo'n eentje van de Aldi: medion 2.6 Ghz, met 10/100 Mbit Fast Ethernet Lan.
  Daarnaast koop ik er een Hp 'all in one' bij, ook van de Aldi.

  Ik zou graag een en ander willen koppelen in een goed en snel netwerkje en wel zo:
  1) Dat beide computers tegelijk via de kabel op internet kunnen
  2) Dat ik via het netwerkje zowel de HP 'All in one' en de Hp 5L kan gebruiken.
  3) Dat ik zelf van de ene in de andere comp kan kijken en berichten kan versturen (visaversa)
  4) Dat een 'vreemde' slechts beperkt toegang heeft op de laptop. En dat die persoon vanuit de laptop wel kan printen, op internet kan komen maar geen toegang heeft tot de andere comp.
  5) Doordat de computers vaak de hele dag aanstaan en er ook gegevens van personen opstaan, wil ik graag dat het netwerkje zo veilig mogelijk wordt.
  6) Eventueel het netwerkje uit te breiden met een derde computer.
  Wat heb ik nodig en hoe kan ik het maken? Ben niet zo thuis in computers..!!Dus graag niet te technische woorden..of graag even toelichten.
  hartstikke bedankt
  Jan
 • ik zou een 4poorts 10/100 router kopen en als je een snellere netwerk wil een 10/100 kaartje deze instaleren in die oude pc ( die kaart die je van @home ooit heb gekregen is waarschijnlijk 10mbit ).
  2 utp kabels voor naar de twee pc's

  De twee printers op de oude pc instaleren en delen over netwerk.

  veilig is het doordat je achter een router zit!
 • Welk merk/type is in dit geval dan een goede router? En hoe moet ik de beide pc's dan configureren? En moet op beide pc's dan ook weer een virusscanner en firewall of kan dat ook in de router? En hoe kan ik zorgen voor de beperkte toegangsmogelijkheden?
 • Wanneer je de Hp all in one volledig via het netwerk wil kunnen gebruiken, zit je vast aan een (dure) HP Jet-direct printserver… Met goedkope printservers (of gekoppeld aan een pc) kun je alleen afdrukken via het netwerk, maar niet scannen…
 • Scannen via het netwerk hoeft niet. Ik kan deze bestanden neem ik aan altijd nog doorsturen van de ene computer naar de andere. Alleen printen via het netwerk is al perfect.
  jan
 • Maar goed..hoe nu verder??
 • dan ga je internet delen instellen

  Tip: zoek effe bijzoek functie ik weet zeker dat er iets is.
 • Wil zelf gebruik maken van een hardware router met ingebouwde printserver. [b:0bfa860c8b]Welke merk is goed, snel en (redelijk)goedkoop? [/b:0bfa860c8b]geschikt voor mininmaal drie computers die ik er direct op kan aansluiten. Wil deze prive en voor een klein zaakje gebruiken. Tevens een goede beschrijving met mogelijkheid voor het opstellen van regels en beperkingen van data tussen interenet en de computers onderling
 • Je kunt die oude pc toch als printserver gebruiken?
  Ik heb zelf een 400 Mhz die ik als ftp server gebruik, daaraan hangt de printer….printen doe ik over het netwerk, scheelt weer een print server.
  Enige nadeel is, die oude pc moet aanstaan wil ik gaan printen, maar die staat toch 24/7 aan.
 • kan misschien heel goed maar hoe nu verder? Welke hardware ( evt software) heb ik dan nodig? Wat voor router Type? merk?
 • gewoon een draytek router nemen. ben je van al het gezeik af

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.