Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

NT-netwerk met 98 clients, en nu ook xp

Anoniem
Hans.Vosman
7 antwoorden
 • We zijn nieuwe Xp pc's in het NT-netwerk aan het zetten. Nu is het steeds, óf het netwerk is te zien en internet doet het niet, of internet doet het wel en het netwerk niet. Welke instellingsfout maak ik kennelijk? Er is een router die voor de adsl vebinding zorgt.
 • Hoi,

  Welke instellingen gebruikt u voor de gateway, dhcp, dns en domein?
 • gateway is de router 10.0.0.138. Range van 10.0.0.150-10.0.0.199, subnetmask 255.0.0.0. Ip adres server is 10.0.0.170. alles in één domein.
 • zorg ervoor, dat de dhcp via de router gaat.

  De ip range die u gebruikt is een mogelijkheid en voor zover ik kan zien, niks mis mee.

  Zijn de problemen bij groepen pc's hetzelfde?

  Groet,

  JoRo V
 • Ik heb bij alle 98 pc's zelf de ip adressen ingevoerd. Ook kun je daar gemakkelijk de werkgroep c.q. het domein aangeven. Dit is anders in XP.
  De router geeft de xp machine een ip-adres wat al in gebruik is….
  Ik wil gewoon de instellingen van de huidige 98 pc, die vervangen wordt door de xp machine overnemen, dit geeft echter problemen. Internet op is zo geregeld, het netwerk op gaat niet goed. Wie weet het?
 • Zijn er zo weinig mensen die dit nog niet eerder zijn tegengekomen? Het topic van Gerben1 gaat eigenlijk over hetzelfde. De gateway is de router voor internet, maar moet je daar misschien ook het ip-adres van de server bijzetten? (als 2e gateway) Internet gaat perfect maar netwerk niet. Wie ooh Wie???? Het heeft kennelijk ook met rechten te maken.
 • heb je alle mappen die je wilt delen wel goed opgegeven of zie je de verbindingen niet??

  webmaster allcheats

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.