Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WLAN edimax: router en USB probleem

Anoniem
edvdbroek
2 antwoorden
 • Systeem:
  PIV 2,66
  Win XP Home
  Fastethernet Realtec
  Firewirekaartje
  Kabelinternet Zeelandnet 512 kbps

  Heb sinds enkele weken een setje voor een WLAN van Edimax (BR6104W en 2x EW-7115U). Krijg de boel alleen niet aan de praat.
  De bedoeling is dat ik met dit setje twee pc's op internet ga koppelen en samen in een netwerkje te zetten. Ik ben nog maar bij stap 1.

  Als ik de USB adapter installeer roept het bijgeleverde setup programmaatje dat het niet werkt on der XP. Het automatisch configureren van de adapter gaat dus niet. In tegenstelling tot de handleiding dus XP maar laten herkennen. Dit resulteert in een onbeveiligd en ongecodeerd netwerk.
  Vervolgens de router aangesloten. Met enig kunst en vliegwerk via de bekende 192.168.2.1 een quick setup gedaan. Dit resulteert in een netwerk met de naam default (iets anders lukt mij niet om in te stellen; hij ziet het gewoon niet). De eigenschappen van dit netwerk geven aan dat het werkt met een snelheid van 11 Mbps. De internt verbinding haalt met pijn en moeite 300[b:1db6e799e2]bps[/b:1db6e799e2] (zonder beveiliging en encryptie) :evil: Normaal heb ik 60[b:1db6e799e2]kbps[/b:1db6e799e2].
  Dit heb ik verolgens nog eens gecontroleerd door gelijktijdig in de LAN 1 van de router mijn UTP te klikken en wat denk de?….60kbps.
  Waar ligt dit nu aan? Mijn USB device? Router (als ik daar WEP beveiliging instel dan kan ik hem vervolgens niet meer vinden)? Kabelprovider (kan ik me niet voorstellen daar ik via LAN wel normaal verbinding heb. Storen mijn netwerkkaart en firewirekaart? Moet ik die uitschakelen / anders configureren? Mijn netwerkkaart heeft nog steeds hetzelfde mac-adres dat ik ook in de router moest invoeren.
  Anybody? :o
  Ze zeiden in de winkel nog wel dat het zo eenvoudig aan te sluiten was. Ik ver*** het echter om 50Euro voorrijkosten te gaan betalen aan Databyte Steenbergen.
 • Wijzig in ieder geval het MAC-adres van je netwerkkaart. Het levert in ieder geval problemen op als 2 apparaten in een netwerk hetzelfde MAC-adres hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.