Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk aanleggen, krijg het niet voor elkaar...

Anoniem
Hans.Vosman
13 antwoorden
 • HELLUP!!! Ik kan redelijk met een PC overweg, maar een netwerkje aanleggen krijg ik dus niet voor elkaar.
  Mijn configuraties zijn als volgt:

  Ik heb een machine draaien onder Windows XP Home en een onder XP Pro. KabelInternet wordt gedeeld middels een P2 300 Mhz machientje met een hub, waarop met ShareTheNet een Linux routertje is gebouwd. Dit werkt perfect. Alles staat overigens ingesteld op automatisch: IP adres verkrijgen, DNS en wat dies meer zij.

  Op de machine met XP Pro kan ik heel soms wel de andere machine zien, maar ook niet meer dan dat. Vanaf de XP Home kan ik nooit de XP Pro machine zien. Pingen naar elkaar lukt ook niet. Krijg op beide machines steevast de melding dat ik onvoldoende rechten bezit om bepalde aanpassingen te doen. En dat terwijl ik administrator-rights heb. Ik snap er werkelijk helemaal geen biet van.

  Wie kan mij in begrijpelijk Nederlands uitleggen hoe ik dit in vredesnaam voor elkaar krijg????
 • Windows XP home, is een probleem in netwerken. XP pro niet.
  In Nt4 netwerken is het erg moelijk home edition te integreren. Kennelijk toch weer een Microsoft-truc om andere prog's aan te schaffen? Bill' s saldo is ook belangrijk!
 • [quote:218c6d0975="Henk Bakker"]Windows XP home, is een probleem in netwerken. XP pro niet.
  In Nt4 netwerken is het erg moelijk home edition te integreren. Kennelijk toch weer een Microsoft-truc om andere prog's aan te schaffen? Bill' s saldo is ook belangrijk![/quote:218c6d0975]

  Opmerking: Met alle respect.. maar hier heb ik natuurlijk niet zoveel aan.. Het kan of het kan niet. Toch? Als het niet kan, moet ik opwaarderen tot Win XP Pro. Als het wel kan, wil ik graag weten: hoe dan??
 • Upgraden naar winxp pro
  Home is fucked up op netwerk gebied, is helemaal dicht getimmerd door software matige firewall van xp. Zet je hem uit volgende boot staat ie weer aan. Je kan er niks mee.
 • Het kan dus niet…. Zie mijn andere topic. (info vandaag bij microsoft) Er zijn mensen die het met een of andere truc toch gelukt is, maar welke??? Ik weet het niet.
 • [quote:b2fa1cebfa="Henk Bakker"]Het kan dus niet…. Zie mijn andere topic. (info vandaag bij microsoft) Er zijn mensen die het met een of andere truc toch gelukt is, maar welke??? Ik weet het niet.[/quote:b2fa1cebfa]

  :-? hmm.. Eigenlijk zeg je dus gewoon dat het het beste is XP Home te upgraden naar XP Pro. Kan dat? zonder gegevensverlies? Of ben ik dan de hele bliksemse boel ( 120Gb Hdu…….. ) kwijt?
 • Lees even de C!T's na van dit jaar, heb ergens gelezen dat er een registry hack bestaat om in de HOME versie PRO netwerkfuncties te verkrijgen.
 • [quote:d49f807958="hellraiser2003"]Upgraden naar winxp pro
  Home is fucked up op netwerk gebied, is helemaal dicht getimmerd door software matige firewall van xp. Zet je hem uit volgende boot staat ie weer aan. Je kan er niks mee.[/quote:d49f807958]Bij mij staat hij toch echt uit, dus wat je zegt klopt niet helemaal.

  Ziezo heb ik de recovery en restorefuncties van XP disabled.
 • HBM, heb jij de xp home edition wel in een nt 4.0 netwerk zitten? Ben benieuwd.
 • [quote:49837184f3="Henk Bakker"]Windows XP home, is een probleem in netwerken. XP pro niet. [/quote:49837184f3] Hmm, dat moet ik eens uitzoeken. Er zijn mij nog geen problemen opgevallen. Meestel werk ik met beide versies alleen in combinatie met Win98. Kun je iets meer over de problemen vertellen?
 • [quote:f69067c48e="HBM"][quote:f69067c48e="hellraiser2003"]Upgraden naar winxp pro
  Home is fucked up op netwerk gebied, is helemaal dicht getimmerd door software matige firewall van xp. Zet je hem uit volgende boot staat ie weer aan. Je kan er niks mee.[/quote:f69067c48e]Bij mij staat hij toch echt uit, dus wat je zegt klopt niet helemaal.

  Ziezo heb ik de recovery en restorefuncties van XP disabled.[/quote:f69067c48e]

  Oke sorry voor mijn statement, maar ik heb bij een klant van ons dit probleem gehad na 5 uur zoeken was ik het zat en heb er xp pro opgeknalled en na 1,5 alles installeren en instellen draaide de pc.

  En nee ik hoef niet te weten waar het zit :) anders moet ik elke klant af met een xp home editie :evil: ze kopen maar een xp pro 8) :D
 • [quote:d1a8298c93="Henk Bakker"]Windows XP home, is een probleem in netwerken. XP pro niet.
  In Nt4 netwerken is het erg moelijk home edition te integreren. Kennelijk toch weer een Microsoft-truc om andere prog's aan te schaffen? Bill' s saldo is ook belangrijk![/quote:d1a8298c93] Ik wil toch nog even kwijt dat ik de bewering hier niet kan bevestigen. Misschien dat een netwerk met NT domein wordt bedoeld, echter dat kan ik niet uit de vraagstelling herleiden. Zojuist mijn netwerk met Win2000, WinXP Pro en WinXP Home systemen getest. Elke computer was in staat de andere te zien en ook lukte het mij op de gedeelde schijven te komen. Op de Win2000 machine moest ik alleen nog een share toevoegen voor een schijf. Daarna konden XP machines daar ook bij. Ik heb volens mij niks moeilijks gedaan om dit te realiseren. Deze configuratie draait overigens al zo'n 3 maanden.
 • Werkgropen is geen probleem Hans, maar een NT-domain wel met Home Edition. Ik heb het nagevraagd bij Microsoft. Is gewoon een commerciele uitvinding. XP pro is een stuk duurder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.