Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hulp gevraagd bij configuratie van WINGATE !

Anoniem
feenj00
10 antwoorden
 • Het lukt mij op geen enkele manier om internet te delen met 2 computers. Ik heb al verschillende programma's zoals WinRoute, Winproxy en nu Wingate geprobeerd maar met de client computer kom ik op geen enkele manier op het internet, terwijl het netwerk wel goed werkt. Ik vermoed dat ik iets niet goed doe bij de configuratie van de netwerkkaarten maar kom er niet achter wat.
  De HOST computer is Windows XP met een Chello kabelmodem waarvan de netwerkkkaart op automatisch een IP-adres en automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen staat. Op de kaart voor het interne netwerk heb ik vermeld IP-adres 192.168.0.1 en Subnetmasker 255.255.255.0.
  De CLIENT computer (Windows ME) heeft als IP-adres 192.168.0.2, subnetmasker 255.255.255.0, gateway 192.168.0.1.
  DNS ingeschakeld met de naam van de host computer en DNS-server 192.168.0.1
  Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?
 • Hoi Nico,

  als ik me niet vergis staat er in het laatste nummer van computertotaal een complete handleiding over wingate.

  Ik zie wel in het forum of het gelukt is

  met viendelijke groet JanF
 • Het bedoelde artikel gaat trouwens niet alleen over Wingate maar over het delen van internet in het algemeen. Verschillende malen gelezen maar kom er nog steeds niet uit. Ik krijg het vermoeden dat het probleem te maken heeft met het automatisch verkrijgen van een IP-adres en DNS-server, maar als ik dit uitschakel en de met ipconfig /all
  verkregen gegevens zelf alles invul kan ik ook nog steeds niet met de client computer het net op.
 • Hoi Nico,

  Ik ben ondertussen zelf even aan het zoeken geweest en kwam deze site tegen.

  http://www.xs4all.nl/~xvp/delen/

  Volgens mij staat hier perfect uitgelegd hoe het een en ander te installeren.

  Veel succes, mocht je er niet uitkomen dan hoor ik het wel.

  groeten jan feenstra
 • Bedankt Jan
  Ik heb zojuist het artikel vluchtig doorgelezen (misschien dat ik het een dezer dagen nog print). Mijn eerste indruk is dat er bijna alles in staat en vermoed dan ook dat het deze keer wel zal lukken, zeker omdat Wingate EN Winroute beschreven worden.
  Nogmaals mijn dank.
  Nico
 • Ik heb de artikelen inderdaad uitgeprint en aan de hand daarvan precies stap voor stap de configuratie van de netwerkkaarten en het programma, ditmaal WinRoute, uitgevoerd maar weer kan ik niet met de client computer het internet op.
  Zou het misschien zo kunnen zijn omdat de interne netwerkkaart op de host computer een ISA kaart en op de client een PCI kaart, die kaarten op de een of andere manier niet met elkaar communiceren wat betreft internet terwijl het interne netwerk wel werkt.
  Nico
 • Nico,
  ik heb voor de zekerheid nog een paar vrienden gebeld en op het internet rondgekeken en uiteindelijk denk(en) ik (wij) en jij dat het probleem terug te voeren is op de combinatie isa/pci. Hierbij bestaat er een grote kans dat het een irq conflict is. Heb jij niet een kennis met nog een ethernet kaartje over?

  Overigens, heb jij de internet verbinding met chello zelf tot stand gebracht of is dat door een monteur gedaan, en zo ja is dat de me machine of de xp machine geweest?

  Ik vraag dat, omdat chello in het modem het mac adres vastzet, wanneer jij nu van pc wijzigt klopt het mac adres van de nieuwe pc niet met dat in het modem, of 'zit ik er helemaal naast en maakt het niet uit of je direct vanaf de me machine danwel direct vanaf de xp machine het internet op wilt. (voor mijn duidelijkheid, pc-modem-wan)
 • Hallo Jan,
  Ik heb de internet verbinding met chello zelf tot stand gebracht op de XP machine al weer enkele jaren terug, daarna eerst een netwerk gemaakt en nu wil ik internet delen maar zoals gezegd lukt het van geen kanten. Dat van het mac adres klopt niet helemaal want toen ik als internetter begon was dat bij quicknet, inmiddels overgenomen door chello, maar op een andere machine dan ik nu gebruik en onverschillig met welke machine kan ik na het aansluiten van de modem het internet op.

  De volgende dagen zal ik eens ga proberen of ik met de PSI kaart alléén het net op kan en anders zoek ik nog wel een PCI kaart.

  Je hoort nog van mij, bedankt en de groeten.
  Nico
 • Even een update. Met de ISA kaart direct verbonden met de Chello modem kan ik WEL het internet op. Ondertussen heb ik ook de "ingebakken" Internet sharing van Windows uitgeprobeerd maar dat wil ook niet werken dus de volgende dagen maar eens met 2 ISA kaarten proberen.
  Nico
 • Het is gelukt!!
  Ik heb vanmorgen een PCI netwerkkaart voor de host computer gekocht, geinstalleerd en de internet verbinding met de client computer loopt nu als gesmeerd.
  Eerst dacht ik nog dat het zou kunnen liggen aan het feit dat de PCI kaart in de client computer met een snelheid 10mb/100mb/sec draait en de ISA kaart in de host computer alleen maar 10mb/sec aan kan dat ik de PCI kaart óók op 10mb/sec in te stellen maar of Windows ME ondersteunt dit niet of ik kan het niet vinden.
  Maar goed en kort ik ben nu uiterst tevreden en nooit meer ISA kaarten gebruiken.
  Nico

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.