Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk vraag

Anoniem
skywalker
2 antwoorden
 • Lezers,

  Ik heb een vraag. Thuis heb ik een router staan, om mijn kabelverbinding te verdelen naar twee pc's en een notebook. De internetverbinding werkt naar behoren, maar sinds kort kan ik de diverse partities niet meer benaderen via een andere pc. Stel, ik zit achter pc 2 en ik wil een bestand ophalen (openen) vanaf pc 1. Via explorer kan ik dit doen, door 't hele de hele netwerkomgeving weer te geven en dan 't bestand te zoeken. Sinds kort werkt dit echter niet meer…
  Ik heb gewoon de standaard werkgroepnaam voor 't netwerk, nl. MSHOME. Verder gebruik ik op alle drie de systemen WindowsXP Professional. Eerst werkte het ook en nu ineens niet meer. Kan iemand me met dit probleem helpen?

  Met vriendelijke groet,

  NavySeal{*DFS*}
 • Hoi,

  Ik kan uit je vraag/verhaal niet afleiden of ook alle mappen/partities in je netwerk nog als gedeeld staan ingesteld. Kijk dat eens na.
  Overigens kun je in XP ook via "Extra-Netwerkverbinding maken" je gedeelde mappen in je Explorer ook mooi als een schijfstation in beeld brengen en benaderen, hoef je niet de hele tijd je Netwerklocaties uit te "rollen".
  Als je het zo al ingesteld had, maak dan de netwerkverbinding opnieuw.
  Ik las trouwens elders op dit forum dat je nog een ander probleem met je router hebt. Staan die dingen niet met elkaar in verband?
  Voor het upgraden van de firmware staat een nogal precieze procedure. Heb je die goed gevolgd?
  Tenslotte nog dit: mijn ervaring met Sitecom is dat vragen vrij snel en adequaat beantwoord worden.

  Suc6!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.