Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk met router en Win XP

Anoniem
skywalker
7 antwoorden
 • ik heb 3 pc die internet hebben via een router. De internet verbinding komt dus binnen en gaat naar de router (een sitecom 4 poorts router)

  vanuit daar dus 3 pc's: pc 1 met windows xp pro (ip 192.168.0.1)
  pc 2 met windows xp pro ( 192.168.0.2)
  pc 3 met windows 98 se ( 192.168.0.3)

  Het internet delen heeft helemaal geen problemen. Alles draait perfekt alleen als ik bestanden wil delen dan kan ik op de andere pc's die niet zien.
  Ik heb alle 3 pc's in dezelfde werkgroep zitten. Het pingen gaat ook niet want dan krijg ik gegevensverlies.

  Weet iemand wat ik (nog) kan doen
 • Heb je op die pc's met winxp soms de firewall van windows aan staan?
  Zoja, deze uitschakelen.
  Misschien dat dat helpt.
 • Tja, ik weet het niet zeker, maar volgens mij moet je het in het volgende zoeken. De ip-adressen die je noemt, heb je die zelf toegewezen?
  Zo ja, dan ligt daar volgens mij het probleem. Je moet die automatisch laten toewijzen via de DHCP server van je router. In je TCP/IP instellingen per computer moet je vervolgens automatisch een IP-adres laten toewijzen. Kijk hiervoor eens goed in de handleiding en de setup van je router.
 • de firewall heb ik uitgeschakeld staan op alle pc's maar heb wel op alle pc's Norton Internet Security geinstalleerd. Zou het misschien daar aan liggen??
 • norton internet sec. is ook een firewall, proberen kan altijd..

  Groeten Gerwin..
 • Open eens Norton Internet securtiy, ga naar de security assistant. Ga naar internetzonebeheer en start vervolgens de wizard lokaal netwerk. Je moet je netwerk hier configureren anders blokkeert Norton het lokale netwerk.
 • Hoewel je er niet op reageert, moet je toch nog eens naar mijn eerdere post en naar je ip-adressen kijken. Het ip-adres van jouw pc1 is normaal gesproken (althans bij mij, en ik heb dezelfde router) het standaard gateway en DHCP-server adres (van de router dus).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.