Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL internetverbinding delen via Directe Kabelverbinding

Anoniem
Chico
4 antwoorden
 • Ik heb een laptop (Pentium 1 :-? ) met Win95 en een desktop (Pentium II 350) met Win98SE. De laptop heeft geen netwerkkaart, geen CD-ROM en geen USB. De desktop is aangesloten op een LAN met ADSL verbinding. Nu wilde ik de laptop updaten, en heb daarvoor een Directe Kabelverbinding opgesteld met een parallelle Laplink kabel via de LPT-poort. Dit is allemaal prima gelukt, en nu bedacht ik me dat ik wellicht ook internet via dezelfde verbinding zou kunnen delen. Dus ben ik op zoek gegaan en ik heb dit gevonden:

  http://www.wown.com/j_helmig/dccadsl.htm

  Ik heb alle stappen gevolgd. Op beide systemen zijn IPX/SPX, NetBEUI en TCP/IP-protocollen geïnstalleerd, met bijbehorende IP-, DNS- en Gateway-instellingen. Bij de laatste stap;

  Install the non-Microsoft Internet Connection Sharing using ADSL (or Cable Modem).

  wilde ik WinRoute Lite gebruiken. Deze heb ik op mijn desktop geïnstalleerd. Bij de instelling hiervan raadt men aan een PPPoE-adapter te gebruiken:

  http://www.wown.com/w_baeten/gifics/winradsl.gif.

  Bij mij komt hier echter alleen mijn 10/100 netwerkadapter voor, die ik dus gebruik voor mijn ADSL verbinding.
  In het "General" scherm van WinRoute staat alleen "This Computer", dus niet een 2e computer, zoals hier aangegeven:

  http://www.wown.com/w_baeten/gifics/winrlnt1.gif

  Wanneer ik met mijn laptop Internet Explorer open, zegt deze wel "Bezig met zoeken naar www.hotmail.com", maar blijft daar op staan, en geeft na enkele minuten de melding de pagina niet te hebben gevonden. De toegang tot het netwerk is er wél nog steeds. Ik had het gevoel dat ik op de goede weg ben, en dat het ook mogelijk moet zijn, maar ik sta momenteel op een dood punt :cry: . Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe? Wanneer er meer info nodig is kun je dat gerust laten weten!

  Ik hoop op veel (bruikbare) reacties!
 • Een PPPoE adapter gebruik je normaal om je PC te koppelen met het ADSL modem. Dus niet voor het maken van een internet-verbinding met een PC in je LAN.
  Gebruik hiervoor TCP/IP via de direkte kabel-verbinding. Dat zal wel traag werken. Maar dat ligt aan het feit dat het geen netwerk kabel is, maar een Parallel crosskabel.
 • Ah ok, bedankt. Maar volgens dit plaatje:

  http://www.wown.com/w_baeten/gifics/winradsl.gif

  moet ik dus wel ten minste 2 adapters hebben. Ik heb reeds een 10/100M Ethernet PCI Adapter, en met de kabelverbinding is daar de Externe Toegangsadapter bij gekomen.
  TCP/IP is bij beide systemen actief. Kloppen de instellingen wel die op de site

  http://www.wown.com/j_helmig/dccadsl.htm

  gegeven worden?
 • Dat de verbinding niet zo snel is geeft niet, ook al zou het de snelheid van een analoge verbinding halen. Het is alleen bedoeld voor Hotmail, MSN en dat soort zaken. Volgens bepaalde referenties zou een snelheid van 30/60Kb gehaald moeten kunnen worden, afhankelijk van het soort kabel.

  Wat mij dwars zit is dat de laptop (client) duidelijk wel de host "ziet" bij het opstarten van internet exporer, maar de opgegeven sites niet kan vinden. Ik heb al talloze dingen geprobeerd, maar het blijft puinhoop.

  Ook WinRoute werkt niet echt mee, aangezien er bar weinig in te stellen is. Zelfs de optie om een DHCP-server in te stellen binnen dit programma is niet beschikbaar. Heb ik deze nu wél of níet nodig?
  Ik heb het idee dat de DNS-gegevens niet juist worden doorgegeven, maar de tegensprekende aanwijzingen op het net bieden ook niet veel duidelijkheid. Nogmaals een oproep om hulp….. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.