Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hulp gewenst bij Netwerk Xp Pro/Home

Anoniem
freddies
19 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik zit met een probleem. Ik heb hier thuis 3 computers.

  - Intel 2.4 Win Xp Home (hoofdcomputer)
  - Amd 2400+ Win Xp Pro (ruurd's computer)
  - Laptop 500 Mhz Win Me

  Ik heb een Mxstream Adsl verbinding die ik deel doormiddel van een 4 weg Sitecom Router/Switch.
  Het Internet loopt op alle computers naar behoren. De laptop staat nog niet in het netwerk maar dat komt later wel. Nu is het geval dat ik De Intel 2.4 Win Xp Home computer en de AMD 2400+ Win Xp Pro in het netwerk wil zetten om zo bestanden uit te wisselen en een printer te kunnen delen. Nu heb ik de internet wizard op beide computers uitgevoerd en de desbetreffende mappen gedeelt. Als ik nu vanaf "Ruurd's computer" in een map op de "Hoofdcomputer" (of andersom) probeer te komen kom ik niet verder dan de mappen, ik kan dus geen bestanden bekijken want dan krijg ik deze foutmelding;

  [b:51437455d6]" \\HOOFDCOMPUTER\Mijn documenten is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtiging voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wilt weten of u toegangsmachtiging hebt.

  Toegang geweigert."[/b:51437455d6]

  Ik heb wel NIS aan staan maar als ik die uitzet krijg ik hetzelfde.
  Wat moet ik doen om het netwerk draaiende te krijgen. Ik kijk regematig op het forum dus als jullie vragen hebben over welke instellingen ofzo ik nu heb zet ze maar neer en ik zal ze hier beantwoorden.
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma
 • In een peer-to-peer netwerk moeten gebruikers op alle computers aangemaakt worden met dezelfde wachtwoorden. Dus als er op een computer wordt aangelogd met de gebruikersnaam "ruud" en wachtwoord "xxx" dan moet deze gebruiker ook aangemaakt zijn met dat wachtwoord op de pc die zijn bestanden deelt, en natuurlijk moet die gebruiker de juiste rechten hebben op de share. Er is in XP ook een gast-account, als je die aktiveert krijgen volgens mij alle gebruikers toegang op de shares, hoe dit gaat, en wat wel en niet kan weet ik niet precies, maar dat zal een ander vast wel voor jou/mij beantwoorden.
  suc6
 • Beste mensen,
  Ik heb nu op beide computers de [b:faf829f79f]"Gast"[/b:faf829f79f] account geactiveerd en op beide computers het profiel [b:faf829f79f]"Ruurd"[/b:faf829f79f] met het zelfde wachtwoord staan. Maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding.

  Hoe weet ik wat mijn "Share" rechten zijn en hoe kan ik die instellen?
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma
 • [quote:09b8de1389="ruurdfeitsma"]Beste mensen,
  Ik heb nu op beide computers de [b:09b8de1389]"Gast"[/b:09b8de1389] account geactiveerd en op beide computers het profiel [b:09b8de1389]"Ruurd"[/b:09b8de1389] met het zelfde wachtwoord staan. Maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding.

  Hoe weet ik wat mijn "Share" rechten zijn en hoe kan ik die instellen?
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma[/quote:09b8de1389]

  Gewoon rechtermuisknop->delen en beveiliging–> en dan delen. (bij winxp)

  Dan past hij zelf de machtigingen aan en moet hij het gewoon doen
 • Beste mensen,
  Nee dat is het nou juist. Ik moet meer doen om het werkend te krijgen want nu krijg ik nog steeds dezelfde [b:5e9a1ca565]foutmelding[/b:5e9a1ca565] die in in het eerste bericht genoemd heb.
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma
 • hey ruurd,
  i8k heb dit probleem ook gehad en heb ook lang naar een oplossing gezocht.
  je moet het ip-adres veranderen van je hoofdcomputer dan moet je de computer defragmenteren en alles opnieuw instaleren enzo.
  maar anders moet je kijken met fifa 2001 of daarbij wel je netwerk het doet haaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahaaahaha
  lukas :P :D :oops: :lol: :evil: :cry: :roll: :roll:
 • Ik denk toch dat Venzent gelijk heeft. Mijn documenten kan net zoals C: en zo gedeeld worden. Op zich gaat dat binnen XP vrij vriendelijk zeker op de Home machine. De Pro machine is wat kritischer. Hier moet je een echte nieuwe share aanmaken (zo heb ik dat tenminste gedaan). In principe stel ik die dan open voor alle gebruikers die ik toegang wil geven (en tja, de gast reken ik daarzelf niet toe).
 • Beste mensen,
  Ik kan nu wel bestanden uitwisselen door ze in een speciale al door de computer aangemaakte deelmap te zetten. Maar als ik de C: schijf deel kan ik daar niet inkomen[b:eccc5892ac] (zie Foutmelding boven)[/b:eccc5892ac] Is er helemaal geen mogenlijkheid om gewoon vanuit de C: schijf bestanden uit te wisselen?
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma

  N.B. En als wat Hans.Vosman zegt klopt hoe maak ik dan een nieuwe [b:eccc5892ac]share [/b:eccc5892ac]aan?
 • Hmm, zelf heb ik beheerdersrechten, dus dat kan een verschilletje zijn. Overigens heb ik op Win2000 dus wel een echte share moeten maken. Voor WIn XP Pro hoeft dat niet persé. Rechts klikken op C:, Eigenschappen kiezen en vervolgens de tab Delen kiezen, dat zou uiteindelijk voldoende moeten zijn.

  Maarre, heb je op alle computers de bestandsdeling correct aan staan? Zoals Client voor Microsoft netwerken geïnstalleerd voor betreffende netwerkkaart en bestandsdeling aangezet?
 • gast accounts lid van administrators maken….alleen daarna wel de boel dichstpijkeren met een firewall
 • Beste mensen,
  Hoe kan ik in hemelsnaam in win xp pro de gast administrator maken? Niet op de "normale" manier. Hoe dan?
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma
 • Via gebruikersaccounts op het Configuratiescherm (tja, wel klassieke mode in XP).
 • Beste mensen,
  Ja dat kan dus niet. Weet iemand hoe dat moet?
  Bij voorbaat dank.

  Groeten van Ruurd Feitsma
 • Wat doe je precies? Het is mij niet geheel duidelijk wat je bedoelt.
 • heb je zonealarm draaien?
  ps: het is overigens niet zo eenvoudig om met de Home versie om de rechten te veranderen, dat blijft belangrijk.
 • Microsoft heeft, bewust, home en pro zodanig gemaakt dat het met een netwerk problemen geeft…. Ze werken namelijk in een netwerk niet samen… Ongelooflijk maar waar…. Bel Microsoft maar.
 • [quote:fd794b82da="Henk Bakker"]Microsoft heeft, bewust, home en pro zodanig gemaakt dat het met een netwerk problemen geeft…. Ze werken namelijk in een netwerk niet samen… Ongelooflijk maar waar…. Bel Microsoft maar.[/quote:fd794b82da] Niet overdrijven. IK dacht dat de boel zonder domein gewoon werkt, dat is ook mijn eigen ervarring: Mijn systemen met XP Home en Pro werken gewoon samen. Ook met W2K en W98!
 • Ik heb een site gevonden waarmee dit probleem verholpen kan worden.

  http://www.xteq.com/products/xset/index.html

  Windows XP Home toch in netwerk laten werken
  De Home-versie van Windows XP kan standaard geen verbinding maken met een domein. Door in het gratis Xteq X-Setup 6.1 naar 'Network \ Auto Login \ Windows NT/2K/XP \ Settings' optie te klikken, is Windows XP Home te 'helpen'.

  Met dank aan Evert Kuiken op de site ICT op school, die het bovenstaande meldde.
 • Vandaag toch maar eventjes een gebruikers acccount aangemaakt met beperkte rechten (in netwerk met netwerkgroep, dus geen domein). Dit op zowel de Windox XP Home als Pro machine. Na het vinden van de computer en een gedeeld station kon ik zonder problemen de bestanden benaderen. Ik zag wel dat op Windows Home de Gebruikersinstellingen alleen via het Configuratiescherm kunnen worden aangepast. Het viel me nu pas op dat je dit meldt: " \\HOOFDCOMPUTER\Mijn documenten is niet toegankelijk.". Dat vind ik een beetje vreemd. Ik dacht dat een 'Mijn Documenten' bij een gebruiker hoort. Ik zou die naam dus zelf niet zomaar gebruiken, het wordt ook nog afgeraden vanwege Win9x. Verder kan de gebruiker met beperkte rechten die map niet delen. De beheerder kan dat weer wel doen, en dat lukt mij verder ook. De inhoud in die map kan ik vervolgens benaderen. Tja, wat er bij je fout gaat, blijft voor mij onduidelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord