Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

On-board netwerkkaart geschikt voor @home breedband?

Anoniem
mecvo
8 antwoorden
 • # Binnenkort komt er hier thuis waarschijnlijk een nieuwe PC, met o.a. een netwerkkaart on-board. Nu is mijn vraag of deze netwerkkaart geschikt is voor @home breedband internet? Toen we @home kregen is er namelijk een kaart in de pc gezet.

  # Ook vroeg ik me af of het mogelijk is op een simpele en snelle manier bestanden over te zetten tussen de oude pc en de nieuwe?(> iemand zei me middels een netwerk?) De oude heeft geen brander, helaas.

  Op de oude PC zit win98 en op de nieuwe komt XP.
 • ik denk dat je het wel kunt gebruiken.
 • hey,
  Ja die onboard kaart kan je gebruiken, tegenwoordig zijn die goed genoeg. Je kan als je de computers heb doormiddel van een crossed utp kabel een netwerkje aanleggen

  - voor alleen bestands uitwisseling (voor even) –> via onboard netwerk connector gebruiken

  - Voor bestands uitwisseling (voor altijd) –> x-tra netwerkkaart kopen en die gebruiken (15 euro ofzo

  Groeten Ruurd
 • [quote:2f4256d1c8="jj85"]# Ook vroeg ik me af of het mogelijk is op een simpele en snelle manier bestanden over te zetten tussen de oude pc en de nieuwe?(> iemand zei me middels een netwerk?) De oude heeft geen brander, helaas.
  Op de oude PC zit win98 en op de nieuwe komt XP.[/quote:2f4256d1c8]

  Degene die je dat vertelde heeft helemaal gelijk. alleen moet je niet gaan branden over het netwerk (dus bestandjes vanaf het netwerk op de cd gaan branden).
  ff crosskabeltje kopen, misschien twee netwerkkaartjes (1 voor 98 machine en 1 voor xp als ze er nog nie inzitten, de instellingen goed zetten en bestanden overzetten maar!
  je kun natuurlijk ook alle bestandjes over gaan zetten via een usb-flash memorystick (van 32 Mb tot +/- 2Gb) of via diskettes natuiurlijk :wink:
 • Ik gebruik hier een onboard nic voor @home, zonder problemen. Werkt zelfs sneller dan de kaart van @home, die ik hiervoor had.

  Harde schijf even overbouwen is ook een optie.
 • Op punt 1 terugkomend; het is een Albatron kx400-8xv pro via kt400 ddr400 moederbord, is er enig prestatieverlies van deze onboard-kaart t.o.v. de @home kaart(Realtek RTL8029 Ethernet Adapter and Compatibles)

  Op punt 2 terugkomend; Bestanden via diskette's overzetten is nooit een serieuze optie geweest, als het makkelijk gaat wil ik graag +-1 GB aan bestanden overzetten, als het lastiger is(bijvoorbeeld mailen naar iemand en dan terugkrijgen) kan ik het tot +- 14 MB beperken.
  Als ik dit via een tijdelijk netwerk wil doen hoef ik dus geen extra kaarten te kopen die ik daarna niet meer nodig heb, maar kan ik het realiseren door het aanschaffen van een 'cross-kabeltje'.
  En wat betreft de instellingen, is dit te doen voor iemand die verder geen ervaring met netwerken etc heeft, of is enige kennis die ik niet heb toch verreist?
 • Hey,
  Enige kennis is vereist maar op deze forums staat n boel en met onze hulp kom je er wel. en wat betreft die onboard netwerk connector is het goed genoeg en niet o fnauwerlijks gegevens verlies

  groeten ruurd
 • Op dat moederbord zit een 3Com 10/100Mbit ethernetcontroller. Met de prestaties zit het dus wel goed. Beter dan met een Realtek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.