Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Dr. TCP en thuisnetwerken

Anoniem
None
1 antwoord
 • Beste,

  Ik heb sinds lange tijd een netwerk gehad dat perfect werkte. Dit netwerk bestond uit 2 pc's (win2000 en win98) in volgende configuratie:

  - 1GHz processor, 3x128MB ram, 2x30GB en 2x40GB en netwerkkaart (Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC), draaiende op windows 2000 professional.
  - 500MHz processor, 2x128MB, 1x13GB en 1x20GB en netwerkkaart (National Semiconductor Corporation - DP83815 10/100 MacPhyter 3v PCI adapter), draaiende op windows 98 se.
  - Switch: Target 8 ports 10/100MBits nway switch (http://www.eynstein.nl/a/530.html)
  - Router: Dlink 701 residential gateway (http://www.awaremag.com/hardware/dlink/DI701/di701_1.html)

  Op deze manier konden wij met onze skynet adsl modem (Alcatel Speedtouch home POTS network terminator - extern) perfect met 2 pc's tegelijk online. Nu vonden wij op internet het programma Dr. TCP (http://www.dslreports.com/front/drtcp.html en http://www.dslreports.com/faq/578) waar er ons beloofd werd dat het interne netwerk nog sneller kon zijn…Iets wat bij ons altijd welkom is omdat wij redelijke grote bestanden naar elkaar sturen…soms van enkele honderden MB. We installeerden dat op beide pc's en tweakten het zoals beschreven op die sites. Na dit alles wouden we terug connecteren met het internet, doch dit bleek niet meer te gaan. Na alles gecontroleerd te hebben bleek dat de switch het probleem was: deze begon ongelooflijk raar te pinken en te "flippen". De enige manier waarop we nu op internet kunnen is rechtstreeks via de router. Een crosskabel tussen beide pc's lukt zelfs met moeite.
  Dus dachten wij weg met die rommel, en we deden de instellingen terug op default, zoals beschreven op de site als je het programma weg wilt. Na dit alles gedaan te hebben is het probleem thans nog altijd niet geweken. Mijn broer heeft inmiddels al een format c: gedaan op zijn pc (500MHz), doch bij mij gaat dit momenteel omwille van geen deftige backup…

  Heeft u een idee hoe wij de instellingen uit de registery van windows kunnen halen of de instellingen zodanig veranderen dat wij terug online kunnen?

  Groetjes

  Kris & Maarten De Rocker

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.