Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL delen met USB-modem mogelijk?

Anoniem
K. Reints
7 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een ADSL abonnement bij XS4ALL via een anologe telefoonlijn met een USB-modem. Nu wil ik de internetverbinding delen met een tweede PC in huis. Het schijnt dat ik een ethernetmodem had moeten kopen bij het abonnement. Ik ben nu, volgens verkopers van computerwinkels, aangewezen op een router met ingebouwd ethernetmodem, twee netwerkkaarten en de nodige kabels. Al met al een grapje van en slordige € 200,-.
  Volgens mijn logica kan ik net zo goed op de kabel van de splitter naar mijn USB-modem een T-stukje zetten met daaraan een USB-kabetje naar de tweede PC. Ik begrijp wel dat beide PC’s in dat geval altijd aan moeten staan maar dat is geen ramp. Heeft iemand ervaring met een dergelijke constructie?
 • Nee, maar je zou ook in je 2e pc een netwerk kaart kunnen doen (logies) :D , in je 1e pc nog een netwerk kaart doen zodat daar 2 inzitten, en dan met een cross over cat-5 kabel van je main computer naar je 2e pc ?
  En dan delen met een programma.
 • Verhaal van EXArtic klopt niet helemaal. In de pc die je internetverbinding binnen krijgt hoeft maar 1 netwerkkaart te zitten, welke je met een cross-cable verbind met de andere pc. Immers de verbinding met internet komt via USB binnen. Vervolgens moet je in de instellingen internet delen inschakelen. Dus je hoeft echt niet zoveel geld kwijt te zijn. Het ligt eraan wat er nu in de pc's zit, maar hooguit twee netwerkkaartjes en een cross-cable. Volgens mij kost dat alles bij elkaar niet meer dan € 40,–. Ik heb ook een ADSL USB modem en bij mij werkt het perfect. Succes. Wat is trouwens de afstand tussen de pc's? Ik heb nog een cable liggen van 5 meter.
 • Bedankt voor de reactie mensen, maar voordat ik ga opereren heb ik me inmiddels weer laten vertellen dat sommige providers de truc bederven door het delen te beveiligen. Iemand enig idee hoe dit zit bij XS4ALL?
 • Nee hoor, lukt best… Ook bij xs4all.
 • Gelul van de providers, Internet delen op een tweede pc gaat gewoon via de eerdergenoemde netwerkkaarten en croosed kabel, ik heb twee winxp pc's, alleen moet je op jouw eerste pc een proxy installeren, ik heb proxy van analogx.com. verder de netwerkinstellingen op beide pc's instellen.

  Altijd het ICP/IP protocol gebruiken (internetprotocol). 8) 8)
 • Mocht je nou een complete n00b zijn op het gebied van netwerk shareing, dan staan hier erg goede guides (in het engels):

  http://www.practicallynetworked.com/sharing/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.