Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoeveel externe verbindingen met windows xp home?

Anoniem
Draayertje
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een netwerk met nu 7 pc's (2 XP, 5 NT) die via een hub met elkaar verbonden zijn. Alle gegevens staan op een schijf op een machine die xp home draait. Sinds vrijdag heb ik er die 7e pc bijgehangen in het netwerk en nu krijgt 1 van de pc's (willekeurig welke) steeds de foutmelding:

  " \\host\c is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt.
  Er kunnen op dit moment niet nog meer verbindingen met deze externe computer worden gemaakt omdat het maximum aantal verbindingen voor de computer is bereikt. "

  Dat eerste is niet het geval, de machtigingen zijn goed. Dus moet het aan het aantal externe verbindingen liggen. Hoe kan ik in xp instellen dat er meer externe verbindingen toegestaan zijn?

  alvast bedankt,

  greetz,

  Rob
 • Er kunnen niet meer dan 10 verbindingen gemaakt worden, maar dat zijn niet alleen fysieke verbindingen, ook onderhuidse verbindingen worden geteld, zoals IPC-verbindingen, deze worden op PC-account gemaakt en niet zoals bij een gebruiker mbv een user-ID en Password.
  Dus ik denk dat je tegen een Server aanloop… Daar kan je meer dan 10 verbindingen opbouwen, maar (officieel) kost je dat ook meer.
 • hm, misschien een domme vraag hoor, maar wat zijn ipc verbindingen? En hoe kan ik in windows xp zien welke verbindingen er gemaakt/actief zijn? En wat bedoel je met fysieke verbindingen? er zijn enkel wat netwerkverbindingen (een stuk of 5-6)… Ik zou dit toch graag oplossen zonder helemaal een server aan te hoeven schaffen… Heeft iemand nog een idee?
 • Als je XP pro aanschaft ben je volgens mij ook van het probleem af, her en der zijn er op internet ook wat tweaks te vinden om de 10-user-limits te omzeilen. Je kan zien welke verbindingen er naar een pc liggen door in een command prompt "netstat" (zonder " ") op te geven.
 • waar zou ik zo'n dergelijke tweak kunnen vinden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.