Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Mijn firewall ziet mijn tweede PC als aanvaller

Anoniem
herman777
11 antwoorden
 • I heb zojuist een thuisnetwerk geïnstalleerd om internet te kunnen delen.
  Zowel Mcafee Firewall als Zonealarm laten het internetten vanaf de tweede PC niet toe. Valt dit op te lossen?
 • door in zonealarm naar fierewall te gaan en dan het schuifbalkje van internetzone sicurity en trusted zone sicurity beide op Medium zetten
 • Bedankt voor deze tip. Ga ik in ieder geval uitproberen (ben nu niet thuis). Maar dit houdt dus in dat er met een thuisnetwerk zonder router geen maximale beveiliging mogelijk is? Lijkt me vreemd……..
 • je kan invullen dat je firewall een bepaalde computer moet accepteren. Met Zonealarm kan dat in ieder geval wel..
 • Tja, dat had ik eerder elders gelezen. Maar nergens kan ik duidelijk vinden hoe je dan nou precies moet doen. Misschien heeft iemand daar "tekst voor dummies" voor?
 • Ik heb géén id hoe het met ZA werkt, baggersoftware :)
  Bij je McAfee heb je neem ik aan een boekje gekregen, lees dat eens :)
 • Boekje heb ik niet. McAfee mag je gratis downloaden als je een account hebt bij xs4all. Verder laat Zonealarm de tweede pc wel toe als je de bescherming op medium zet, McAfee moet helemaal uitgezet worden, dus zo beroerd vind ik Zonealarm niet. En dat deze laatste wat meer geheugen vreet kan mijn pc-tje wel hebben.
 • security op 'medium' zetten is sowiso een slechte manier.

  Wat je moet doen, is de IP-adressen van je pc's in de 'allow all' lijst van mcafee/ZA zetten. Dan zou het moeten werken.
 • Zonealarm kant 2 zones: internetzone en trusted zone, beschouw trusted zone als jouw eigen netwerk.

  In Zone alarm naar firewall-main gaan, schuif voor internet zet je op maximaal, schuif voor trusted zone zet je halverwege, vervolgens ga je naar firewall-zones, hier klik je add aan, hier selecteer je ip range of ip adress, heb je dynamische ip adres toewijzing ingesteld in de ICP/IP eigenschappen, dan kun je beter gebruik maken van ip range hierin vul je van 192.168.0.0 tot 192.168.0.255 in als beschrijving zou je "alles" kunnen invullen, heb je vaste ip adressen toegewezen, dan zou je eerstgenoemde methode ook kunnen gebruiken of je zou ip adress kunnen gebruiken hier vul je het ip adres van jouw tweede pc in plus de computernaam. moet werken, heb ik ook op deze manier gedaan, als je op pc 1 (internetverbinding) de firewall heb hoef je op de tweede pc in princype geen firewall te installeren, tenzij je voor andere pc's op jouw netwerk beschermd wil zijn, heb je op de andere pc's ook zonealarm, dan doe je hetzelfde als met pc 1. succes. 8) 8)
 • Dank voor het antwoord Drupke. Ik heb dynamische IP-toewijzing, precies gedaan wat je zij maar het werkt gewoon niet. Geldt zowel voor ZoneAlarm Free als Pro.
 • En zonder firewall??

  De schuif voor trusted areas moet je niet op maximaal zetten, want dan blokkert ie bij mij ook, gewoon in het midden of anders minimum, als je die voor het internet maar op maximum heb staan.

  het kan ook nog zijn dat er bij dynamische ip adressentoewijzing andere reeksen worden toegepast, drie algemeen gebruikte reeksen zijn:

  10.0.0.0 to 10.255.255.255
  172.16.0.0 to 172.31.255.255
  192.168.0.0 to 192.168.255.255

  probeer het eens. 8) 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.