Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen e mail op client bij internetdeling.

Anoniem
drupke
3 antwoorden
 • Ik hoop dat ik goed zit, ik heb 2 pc's met Windows XP, PC1 zit op ADSL aangesloten en pc2 zit via een crossed cable op pc1 aangesloten, het netwerk werkt verder prima, internetdeling werkt ook prima via proxy van analogx op pc1, dus ik neem aan dat ik alle netwerkinstellingen tot zoverre goed heb, (anders werkte het zaakje niet).

  Alleen heb ik een vraag, op pc1 kan ik gewoon mijn e mail ontvangen en vezenden, echter op pc2 lukt dit niet meer, iemand die antwoord weet?

  :-? :-?
 • Zijn de accounts op beide PC's wel eender ingesteld? Desgewnst kun je ze heel gemakkelijk opnieuw installeren. Op de PC waar ze wel werken exporteren naar bestanden (*.iaf bij Outlook Express) en deze op de andere PC importeren. Verder zou je in IE bij Internetopties/Programma's even kunnen kijken of daar wel je juiste E-mail programma (Outlook Express?) staat gekozen.

  Jan de Boer
 • Hier ligt het volgens mij niet aan, ik heb precies dezelfde accounts, zoals op de server, ook op de client ingesteld, maar desondanks krijg ik geen verbinding tot mijn provider (vanaf de client), ook heb ik de smtp en de pop instellingen in de proxy geenabled, kan het niet wezen omdat de proxy op de server roet in het eten gooit?

  Ik ga in ieder geval gewoon verder proberen, mocht er iets lukken dan meld ik me weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.