Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Modem via Hub?

Leo S
16 antwoorden
  • Ik heb een enkelvoudig ADSL internet modem van KPN. Ik heb deze nu via een 2e netwrekkaart aan mijn server gekoppelt.
    Ik wil echter dit modem rechtstreeks in het netwerk koppelen. Is er een mogelijkheid om dit ethernet modem via de uplink van mijn hub aan te sluiten? Of zijn er andere mogelijkheden, zonder hem aan een pc te hangen?
  • Welk type modem is het?

    Als het namelijk een Alcatel SpeedTouch Home is ,oet deze eerst softwarematig omgebouwd worden. Kijk hiervoor op www.bruring.com

    De SpeedTouch 510 kan zo aan het netwerk worden gehangen, geen probleem. Let wel op de IP-adressen en dergelijke.
  • het kan ook met een router, die hebbe vaak in ingebouwde hub/switch
  • Ik heb de Speedtouch 510 met 1 ethernet poort.
    Deze kan ik dus aan de uplink van mijn hub hangen?

    Ik heb dit namelijk geprobeerd, maar het werkt niet.
    Het ip is standaard 10.0.0.138. Als ik nu in het TCP/IP protocol van de pc's dit ip als default gateway selecteer dan wordt het modem niet gevonden. Wat doe ik dan verkeerd?
  • volges mij kan et ook niet
    want een hub is gewoon een *stekkerdoosje* en heeft geen eigen ip adres. je zult dus een router moeten aanschaffen of je modem zo instellen dat deze meerdere IP's uigeeft (heb ik geen verstand van) maar ik denk dat je al een goedkope router hebt voor 60 euro. dna heb je gelijk een DHCP-server en ben je van alle ellende af.
  • Het modem beschikt toch over een eigen ip? Als ik het rechtsreeks aan een pc hang wordt er toch ook via dit ip data overgedragen?
    Waarom kan het dan niet als er een hub tussen zit?
  • ja, maar dan geeft je modem een IP aan de pc, een hub kan geen ip aannemen (het is maar een stekkerdoos) en een router wel. en als ik me niet vergis heeft een modem geen ip, tenminste een kabel modem niet (ik ben niet zo thuis met adsl) maar ik weet wel dat de pc het IP adres krijgt, een pc is de ontvanger, niet et modem
  • Het modem heeft wel degelijk een intern ip, wat standaard 10.0.0.138 is.
    Het modem geeft ook geen ip adressen aan de pc's want die hebben via tcp/ip al een vast adres in 192.168.10.xx range.

    Als ik dit modem bij mij aan een server hang werkt het op volgende wijze.

    Ethernet kaart #1 met ip 192.168.10.10 hangt via hub aan het netwerk.
    Ethernetkaart #2 met het ip 10.0.0.150 hangt aan het modem dat het ip adres 10.0.0.138 heeft.

    Bij de clients staat nu 192.168.10.10 als default gateway. De server communiceerd intern dus met ip 10.0.0.138 als data via internet moet.
    Ik dacht dat het dus ook mogelijk moet zijn die server eruit te gooien en de modem aan de hub te hangen. Blijkbaar niet dus?
  • ik denk et niet dan, voor zover ik wet is er tog een beetje *inteligentie* nodig om de pc's mnaar buiten te sturen
  • En ik weet zeker dat het wel kan.

    Twan: Een hub heeft inderdaad geen IP-adres, maar is dit wel nodig? Het enige wat een hub moet doen is data-pakketjes doorsturen naar andere devices op het netwerk. Daar is toch geen IP-adres voor nodig?

    Gerard: Je moet gewoon je modem in de uplink van je hub doen. Aangezien je modem een IP-adres van 10.0.0.138 heeft en je PC's in de range 192.168.x.x zitten, kunnen deze elkaar niet vinden. Je kan twee dingen doen:
    1) De ip-adressen van je interne netwerk aanpassen aan je modem. In dit geval zet je een IP-adres in de reeks 10.0.0.x met subnetmask 255.0.0.0 en default gateway 10.0.0.138 op alle PC's in je interne netwerk. Uiteraard vul je de DNS-servers van je provider in.

    2) Het IP-adres van je modem aanpassen. Je kan als je modem aangesloten zit op de externe kaart van je internet-PC (die met IP 10.0.0.150) naar de web-interface van je modem browsen. Ga hiervoor naar http://10.0.0.138 . Ga aan de linkerkant naar advanced en vervolgens naar static routing. Klik onder het bovenste tabelletje op New en vul bij Address/Mask het volgende in: 192.168.10.1/24. Dit houdt in dat je modem een IP-adres krijgt van 192.168.10.1 met een 24-bits subnetmask (255.255.255.0). Als al een andere PC in je netwerk dit adres heeft vul je uiteraard een ander IP in. Klik op Apply en vervolgens op Save All. Plug nu je modem in de uplink van je hub. Browse vanaf een PC die aan je hub hangt naar het IP-adres wat je net ingevuld hebt. Als het goed is krijg je weer de web-interface van je modem. Je kan nu bij advanced –> static routing het oude IP-adres 10.0.0.138 verwijderen, maar het hoeft niet. Geef alle PC's in het netwerk het zojuist opgegeven IP-adres als Default Gateway en als het goed is kun je internetten vanaf alle PC's in je netwerk.

    In allebei de gevallen is een tweede netwerkkaart in een van je PC's niet meer nodig en hoeft deze dus ook niet altijd aan te staan.
  • Leo,

    Bedankt voor je uitleg. Het was inderdaad duidelijk dat ik in verkeerde ip range zat! Stom van me!

    Ik heb het modem ip gewijzigd naar 192.168.10.1/24 en kan dan inderdaad via IE en dit ip weer in de setup komen als het aan de uplink van mijn hub hangt.

    Echter, verder dan hier kom ik niet!

    Op een van mijn pc heb ik volgende ingevult:

    Default Gateway: 192.168.10.1
    #1 DNS: 194.109.6.66 (XS4ALL)
    #2 DNS: 194.109.9.99 (XS4ALL)

    Ik kan naar 192.168.10.xx pingen, maar buiten deze range niks!

    Moet er toch nog een instelling veranderd worden?
  • En Leo? Nog enkele suggesties?
  • [quote:c3ec7071eb="Gerard Timmers"]En Leo? Nog enkele suggesties?[/quote:c3ec7071eb]
    Geduld… Ik heb ook gewoon werk en nog een sociaal leven… ;)

    Heeft je modem wel een verbinding met internet? Je kan dit controleren op de eerste pagina die je te zien krijgt als je in de web-interface van je modem komt bij DSL line status. Anders kun je even bij "Connect" de verbinding even opnieuw maken.

    Als het goed is moeten alle drie de lampjes boven op je modem groen branden. Zoniet, is er iets mis…
  • Waar woon je trouwens? Ik lees net op de helpdesksite van XS4All dat er een ADSL-storing is geweest in Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam e.o.
  • Geduld is helaas niet mijn sterkste karaktertrek! :lol:

    Modem is online. Alle 3 de lampjes branden, en als ik de utp kabel van het moden in de server prik dan werkt internet wel.

    Is het zo dat er ergens toch nog een instelling in het modem gewijzigd moeten worden?

    BTW: Ik woon in Druten.
  • Het is vreemd maar toch…….
    Als ik de ip range 10.0.0.xx kies dan werkt alles wel.

    Waarom dan niet in de 192.168.10.xx range?

    Moet ik die eth0 verwijzing naar 10.0.0.138 soms weghalen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.