Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

simpel, ADSL aansluiting vraagje

Anoniem
Yoyo
3 antwoorden
 • Simpel vraagje. Is een ADSL aansluiting hetzelfde als een LAN aansluiten. (het gaat puur om de kabel). Ik wil namelijk een router voor gebruiken (cq, kennis van me) en zou me god nie weten hoe zo'n aansluiting eruit ziet :-? Ik wilde hier namelijk een Edimax router voor gebruiken (die ik zelf ook heb voor kabel) maar zie hier geen aparte aansluiting op zitten. (alleen standaard UTP duz)
 • ADSL

  Asymmetrical Digital Subscriber Line. Een communicatietechniek waarmee via een gewone telefoondraad grote hoeveelheden (breedbandige) data verzonden kunnen worden, zonder dat het gewone telefoonverkeer wordt belemmerd. Snelheid tot 60 a 70 keer groter dan een normaal modem.
  Technische gegevens:
  Download snelheid: 1.5 - 6.0 Mbps.
  Upload snelheid: 0.640 - 1.0 Mbps.
  Maximale afstand abonnee-centrale: 3.6 - 5.5 km.

  LAN

  Local Area Network. Computernetwerk binnen een gebouw of een bedrijf. Toch kan een LAN meer dan alleen een kantoorgebouw beslaan. De LAN-techniek maakt netwerken met een reikwijdte van 10 km mogelijk. Via kabels verbonden personal computers kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke resources als vaste schijven, printers, databases, modem en verbindingen met andere netwerken en mainframes. LAN's zijn te onderscheiden naar de volgende criteria:

  transmissiemedium;
  topologie;
  signaleringstechniek;
  toegangsmethode.

  Dat is dus niet hetzelfde. En dat weet jij best wel.
 • Nie ech duz, want ik heb in mijn o zo korte leven (ehm) nog nooit een ADSL aansluiting gezien, maar bedankt voor je uitgebreide antwoord, weet ik genoeg :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.